Драстично са скочили през миналата година случаите на домашно насилие.

...
Драстично са скочили през миналата година случаите на домашно насилие.
Коментари Харесай

Тревожно! Драстично скачат случаите на домашно насилие във Варненско

Драстично са скочили през предходната година случаите на домашно принуждение. Това заяви във Варна основния секретар на Министерство на вътрешните работи - основен комисар Живко Коцев. Той дойде край морето за приемането на разбора на ОД на МВР - Варна за 2023 година На брифинг по-късно, в наличието на началника на МВР-Варна, зам.-областния шеф, зам.-кмета и представител на прокуратурата, основен комисар Коцев изясни, че растежа на записаното домашно принуждение през миналата година във Варненско е със 150 пункта по-голямо, по отношение на 2022 година.

Независимо от това обаче се установяват положителни резултати на правоохранителните органи във Варненска област. Те са в резултат на съгласуваност сред Министерство на вътрешните работи, локалната власт и прокуратурата, изясни основен комисар Живко Коцев.

С 11 пункта е спаднала престъпността през отчетния интервал, спрямо предходния. Разкриваемостта на закононарушенията се е нараснала с 12 пункта.

Всички закононарушения против личността – убийства, опити за убийства, изнасилвания през предходната година са разкрити, сподели още основния секретар на Министерството на вътрешните работи.

Завишения с 4 повече има на починалите, в резултат на пътно-транспортни катастрофи.

Сред акцентите в работата на силовото ведомство през тази година са образование и повишение на квалификацията на работещите, по-добра работа по разкриването на случаи, свързани с наркотични субстанции, заключи още основен комисар Живко Коцев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР