Драстично нараства броят на заразените компютри и устройства, които могат

...
Драстично нараства броят на заразените компютри и устройства, които могат
Коментари Харесай

Плашещо предупреждение за мрежите от „зомбирани” компютри и страшния вирус, който ни поразява

Драстично нараства броят на инфектираните компютри и устройства, които могат да бъдат употребявани за хакерски офанзиви, сигнализират специалистите по киберсигурност. „ Ботнет” е мрежа от зомбирани устройства и компютри, които отдалечено могат да бъдат ръководени от своя стопанин за осъществяване на офанзиви към избрани уеб сайтове.
В момента цените за наемане на мрежа от инфектирани устройства са паднали и може да се наемат мрежи за интервал от две седмици единствено за 4 хиляди $. Има и цени на дребно, по които да наемете 500 устройства против 20 $ месечно.
Пет мощни мрежи от зомбирани компютри се конкурират в света за надзор върху домашни и бизнес компютри. Подчинили са милиони устройства. Наричат се SATORI, HAJIME, MIRAI, METTLE, MUHSTIK. Могат да спрат интернет връзката на цели страни или да манипулират уверено допитвания.
„ Бройката на инфектираните устройства и тези, които могат да бъдат инфектирани, пораства драстичн. Над 1 милион са устройствата сред 1 и 10 гигабита са разполагаем на хакерите”, уточни специалистът Ясен Танев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР