Драматично видео показва спасяване на хора в Средиземно море - докато майка и дете умират при корабокрушение

...
Спасителните операции започнаха в събота и бяха сложни“, каза бреговата
Коментари Харесай

Спасителните операции започнаха в събота и бяха „сложни“, каза бреговата охрана, потвърждавайки съобщенията, че двете потънали лодки вероятно са тръгнали от тунизийският пристанищен град Сфакс, гореща точка за миграционната криза в страната.

Единият кораб е превозвал 48 души, а другият е превозвал 42, съобщи базираната в Италия агенция Ansa.

< p>Италианската брегова охрана потвърди, че жена и дете на борда на една от лодките са загубили живота си. Съобщава се, че те са майка и нейното едногодишно дете от Кот д'Ивоар.

Началникът на сицилианската полиция Емануеле Ричифари каза пред местните медии, че който е позволил на лодките да плават при такова лошо време, "е луд престъпник без скрупули".

Трагичната загуба на майка и дете идва след като повече от 2000 души пристигнаха в Лампедуза през последните няколко дни, след като бяха спасени в морето от италиански патрулни лодки и НПО (не- правителствени организации) групи на фона на силни ветрове около острова.

Спасителните усилия на италианските власти и други бяха в центъра на вниманието напоследък и остават въпроси защо 94 души загинаха при ужасяващо корабокрушение само на 200 метра от брега на Италия.

Прочетете повече:
„До 500“ са изчезнали, след като лодка потъна край гръцкото крайбрежие
Италианският премиер атакува „пропагандата“ около нейното дясно правителство

В неделя планински спасители бяха изпратени да вземат 20 души, които бяха заседнали на скала на острова повече от 24 часа, след като лодката им се удари в камъни при пристигането си в Лампедуза, казаха местни медии.

< p>Междувременно неправителствената група Open Arms написа на X, известна преди като Twitter, че е започнала да сваля 195 спасени души в южното италианско пристанище Бриндизи след повече от два дни плаване в бурно море.

Италианското дясно правителство има политика да възлага далечни пристанища на благотворителни кораби, вместо да им позволява да слязат в Лампедуза или Сицилия, с цел разпространение на пристигащите в цялата страна.

НПО казват, че това увеличава техните навигационни разходи, удължава мизерията на оцелелите и намалява времето, през което благотворителните кораби могат да патрулират в райони на Средиземно море, където корабокрушенията са по-чести.

Повече от 114 000 души са прекосили Средиземно море до Европа по море, така че тази година, според Върховния комисариат на ООН за бежанците.

Повече от 2000 души са загинали или са изчезнали, опитвайки се да стигнат до Европа по средиземноморски маршрути.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР