Драматично-кукленият театър Васил Друмев“ в Шумен ще представи на 14

...
Драматично-кукленият театър Васил Друмев“ в Шумен ще представи на 14
Коментари Харесай

Шуменският театър представя премиера на Заешка дупка

Драматично-кукленият спектакъл „ Васил Друмев “ в Шумен ще показа на 14 януари най-новото заглавие в репертоара си – " Заешка дупка " от Дейвид Линдзи-Абер. Премиерният театър ще се играе от 19:00 часа в камерната зала на културната институция. Това оповестиха на конференция през днешния ден неговият режисьор Максима Боева и част от екипа, осъществил постановката, откакто бе показан фрагмент от нея.  

„ Пиесата е поставяна един път в България, преди години, само че се надяваме, че в този момент сме тръгнали с един нов, друг, актуален, забавен прочит. В спектакъла има доста комизъм, само че и доста сърцераздирателни моменти и споделя историята за това по какъв начин една обич съумява да оцелее и даже след тежки катаклизми. Всеки един фен, без значение от пол и възраст, може да припознае себе си или своя персонална история в тази пиеса. Историята е вълнуваща, ще трогне публиката, ще я разсмее и уповавам се, че тя ще излезе от този театър замислена, разчувствана, разчувствана, само че никога няма да е смутена “, означи Максима Боева. 

„ Аз самата съм губила непосредствен човек и тъй като историята се занимава с това по какъв начин се оцелява и по какъв начин животът продължава, откакто изгубиш някой непосредствен, това ме вълнуваше, тъй като освен аз, доста хора, които познавам са губили близки и по-късно въпреки всичко животът продължава. Колкото и да е необичайно, по-късно още веднъж се смееш, още веднъж има щастливи моменти, макар тази загуба, а тази пиеса се занимава тъкмо с това, че има тежък миг и след него можеш да продължиш “, сподели Боева в отговор на въпрос на кореспондент на Българска телеграфна агенция какво я е предизвикало да сложи " Заешка дупка " от Дейвид Линдзи-Абер. 

Преводът на пиесата, удостоена с голям брой награди, измежду които „ Пулицър “, е на Златна Костова. В представлението вземат участие актьорите Янислава Линкова, Милен Димитров, Радина Алексиева, Марияна Бранкованова, Цанка Цанева и Пламен Иванов. Сценографията е дело на Киряна Аврониева, а музиката – на Михаил Шишков-син. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР