Драматичен театър Адриана Будевскаул. Цар Асен N36А0 коментара за Драматичен

...
Драматичен театър Адриана Будевскаул. Цар Асен N36А0 коментара за Драматичен
Коментари Харесай

Пърформънс, подходящ за лица над 16 години, представят в ДТ Адриана Будевска

Драматичен спектакъл " Адриана Будевска " ул. " Цар Асен " N36А

0 коментара за Драматичен спектакъл " Адриана Будевска " На 13 октомври, петък, 20.00 ч., бургаският Драматичен спектакъл "Адриана Будевска ще бъде хазаин на пърформънса Shamebox - един театрален роман за типовете позор и тяхната демонстрация.

Зад основаването му стоят няколкомесечни проучвания на двамата създатели по отношение на разбирането за позор, търсене на персонални "срамни " истории измежду разнообразни хора, изследване и разбор на най-срамните моменти за тях, прекарването на срамни обстановки и завръщането след време към сходни случки. Така се стига досега, когато Ива Свещарова и Вили Прагер трансформират сцената на Shamebox в кутия на срама, където като деца, любопитно, безгранично и през глава се заиграват с него.

Колко надалеч стига всичко и какъв брой ще устоят артистите на това да бъдат субекти и обекти на срама, ще разбере единствено публиката на "Shamebox " на 13 октомври.

С многочислените си планове в полето на актуалния танц и пърформанс, до момента Ива Свещарова и Вили Прагер безспорно са показали умеенето си провокативно и забавно да нахлуват в чувствителни територии. Заедно, поотделно и в съдействие с многообразие от актьори от страната и чужбина, те са измежду основателите на "Balkan Dance Reality Show ", "Нашето последно па де дьо по Галина Борисова ", "Strip naked, talk naked ", "Victory Day ", "Sequel For The Future ", "Музей на хигиената ". Освен това, като част от артистичния колектив Брейн Стор Проджект ", са и измежду уредниците на интернационалния фестивал "Антистатик ".

"Ива Свещарова: Изследвайки голям брой модерни практики на общественото оскърбление като обществен театър в разнообразни култури, последователно се фокусирахме върху персоналното прекарване на унижените и техните страсти, усещания и положения, които изпитват. Така фокусирахме интереса си напълно върху срама и неговите разнообразни проявления.

Вили Прагер: Срамът е възприятие, което всеки изпитва в един или в различен случай. Пърформативността на срама ни беше извънредно любопитна и се заехме с предизвикването да изследваме по какъв начин можем да работим със срама като драматургичен и хореографски материал на сцената. "
Представлението е част от програмата на фестивала "Ерата на водолея ", който се организира в град Бургас от 12 до 15 октомври 2017 година

Представлението е уместно за лица над 16 години и налично за англоговоряща аудитория. Входът е свободен.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР