Драмата днес е да се стабилизира политическата ситуация, да влезем

...
Драмата днес е да се стабилизира политическата ситуация, да влезем
Коментари Харесай

Денков: Аз също бях обиждан - от Пеевски, от Добрев, включително и от Борисов

Драмата през днешния ден е да се стабилизира политическата обстановка, да влезем още веднъж в развой на договаряния. Колкото до обидите дано да припомня, че аз бях персонално обиждан неведнъж от Делян Пеевски, Делян Добрев, и Борисов скоро се включи, само че не сте ме чули да желая извинения, тъй като в политиката няма място за игрички, ние не сме в детската градина.

Това съобщи министър председателят в оставка Николай Денков в Брюксел.



" Трябва да намерим решение. Фокусът би трябвало да е, че имахме договаряния, екипът стана на ГЕРБ излезе и ни изненада, когато показа лист с министри, който не сме одобрявали, както и съглашение. Трябва да се върнем още веднъж на масата на договарянията и да довършим това, за да има още веднъж България държавно управление ", безапелационен бе Денков.

" ГЕРБ прекъснаха договарянията, те би трябвало да се обадят и да кажат по какъв начин да продължим. Най-големият проблем, който имаме през днешния ден, е, че доверието, което съм изразявал към Габриел беше счупено, би трябвало да намерим метод още веднъж да влезем в режим, в който това нежно доверие, което бяхме построили, да се стъпи на него и да се продължи нататък ", съобщи той.

" Асен Василев е най-хубавият финансов министър, с който съм работил и би трябвало да излезем от режима " този сподели нещо на другия " и да забележим по какъв начин да съставим кабинет, " акцентира Денков.

" Никога не сме обсъждали Тагарев в тези договаряния ", безапелационен бе Денков.

" Трябва да се употребяват всички благоприятни условия за диалози. И за първия мандат написа, че той би трябвало да се преглежда като народен. Винаги съм казвал, че ще работя да се осъществя първият мандат, в случай че не стане, ще работя да се осъществя вторият, само че и в двата случая са национални мандати ", разяснява Денков.

" Мисля, че Мария Габриел се е поддала на тежък напън от други хора и това е огромен проблем ", съобщи Денков.

" Поканата за договаряния би трябвало да пристигна от мандатоносителя ", добави той.

" Някой се опитваше да взриви договарянията, е, съумя ", сподели още Николай Денков.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР