ДПС ще покаже силата си на парламентарните избори. Това заяви

...
ДПС ще покаже силата си на парламентарните избори. Това заяви
Коментари Харесай

Хасан Азис: ДПС ще покаже силата си на изборите

ДПС ще покаже силата си на парламентарните избори. Това съобщи в изявление за бТВ зам.-председателят на Движение за права и свободи доктор инж. Хасан Азис. Той заяви, че Движението е получило покана от президента Румен Радев за съвещания през днешния ден и тази среща ще се състои.

„ Ние постоянно сме казвали, че Движение за права и свободи е подготвена за избори през вчерашния ден. Готови сме за всяка дата. Тук е въпросът обаче за представителността на изборите, които ще бъдат извършени от една страна. От друга страна е изборната интензивност и по какъв начин институциите ще подсигуряват тази изборна интензивност и безвредното осъществяване на изборите ”, разяснява доктор Азис.

Общините би трябвало да бъдат обезпечени със здравен протокол, безапелационен бе кметът на Кърджали, който е и зам.-председател на Националното съдружие на общините. Ние се нуждаем от здравен протокол в 12 500-те секции, през които ще минат сред 2 и 3 милиона гласоподаватели. Трябва да имаме здравен протокол за минималните санитарно-хигиенни условия за самия развой. Ако няма подобен здравен протокол ние не можем да подсигуряваме здравето на хората, сподели доктор Азис.

Сдружението предлага почасово гласоподаване и коридори за рисковите групи, с цел да се подсигурява сигурността. „ Отговорностите би трябвало да бъдат написани. Нуждаем се от написани процедури. Няма по матросовски да рапортувам, че общините са подготвени за избори. Не се колебая в експертизата и готовността на моите сътрудници, само че ние би трябвало да имаме споделена отговорност и гарантиране на сигурността. Това е най-важното. Безопасността води до повишение на изборната интензивност, което пък води до повишение представителността на определените институции. Това е логиката ”, сподели доктор Хасан Азис.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР