ДПС сезира прокуратурата за бездействие на Кирил Петков като икономически

...
ДПС сезира прокуратурата за бездействие на Кирил Петков като икономически
Коментари Харесай

ДПС дава Кирил Петков на прокуратурата заради златните паспорти

ДПС сезира прокуратурата за безучастие на Кирил Петков като стопански министър във връзка с така наречен " златни паспорти ".

Днес подаваме допълнение към към този момент импортирания от Движение за права и свободи сигнал в прокуратурана, заяви на брифинг в Народното събрание за.-председателят на Движение за права и свободи Хамид Хамид. В сигнала се споделя, че по време на изявление в радио К2 на народния представител Халил Летифов на 12 февруари 2022 година чухме запис на изявление на министър-председателя Кирил Петков, в което той в качеството си на длъжностен министър на стопанската система тогава, откакто е схванал, че има порочни практики със „ златните паспорти ”, е упълномощил на заместник-министъра на стопанската система тогава Калина Константинова да извърши незабавна инспекция по тематиката и да предприеме дейности, сподели Хамид Хамид.

Той заяви, че във връзка със законовите разпореждания – преходните разпореждания на Закона за българското поданство, признати през март 2021 година, Министерство на стопанската система е следвало да изготви разпоредба, която да реализира цялостен надзор и прелиминарен, и следващ, на всяка инвестиция, която е основание  за придобиване на поданство или непрекъснато престояване.

Такава разпоредба нето е направена, нито е призната. Затова подаваме сигнал против служебния министър на стопанската система Кирил Петков за безучастие, сподели Хамид. И добави: „ Работата на съответните органи е да открият дали е налице незаконно безучастие по смисъла на Наказателния кодекс или закононарушение по работа. Ние сме длъжни да допълним сигнала си до прокуратурата ”.

Още един път настояваме всеки съответен случай да се ревизира и да се откри дали наред с болшинството китайски жители има и съветски олигарси, които са получили престояване или „ златни паспорти ”. И да се ревизира дали на върха на пирамидата, както се твърдеше в оня сигнал, който получихме в пощенските кутии,  е лицето Стамен Янев или нагори има и други лица, безапелационен бе Хамид Хамид.

Спешно влизане на измененията в Закона за българското поданство в пленарна зала и приемане на предложенията на Движение за права и свободи за унищожаване на така наречен „ златни паспорти ” и цялостна инспекция на всеки един съответен случай на предоставено поданство против вложения изиска Движение за права и свободи.

Във връзка със глобите, които се постановат поради войната в Украйна от нашите сътрудници и съдружници в Европейски Съюз и НАТО във връзка с инспекцията на  активите и вложенията на олигарси, свързани с президента на Руската Федерация Владимир Путин и преразглеждане на пребиваването им и поданството им на това съображение, желаеме да напомним, че ние от Движение за права и свободи сме внесли такова предложение сред първо и второ четене на закона за българското поданство, съобщи водачът на Движението Мустафа Карадайъ. Той напомни, че Движението имаше подобен законопроект, който не се одобри в зала, само че сред първо и второ четене народните представители от Движение за права и свободи внесоха същите текстове в Закона за българското поданство.

Настояваме измененията в Закона за българското поданство незабавно да се внесат в зала за второ четене. И с изключение на прекъсване на опцията за придобиване на поданство и престояване на това съображение, да се одобри предлагането на Движение за права и свободи за инспекция на всеки един съответен случай на поданство и престояване на съображение на вложения от началото на деяние на закона до момента, съобщи Карадайъ.  И прикани: „ Там, където има нарушаване неотложно да се отнеме така наречен „ златен паспорт ”.

Все по-неотложно и става приемането на текстовете на Движение за права и свободи за инспекция на всеки един съответен случай от съществуването на механизма за поданство против вложения до ден сегашен, съобщи и зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид. Той напомни сигнала, получен в пощенските кутии на депутатите от Движение за права и свободи, който бе импортиран от него в прокуратурата.
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР