ДПС призова главния прокурор Иван Гешев да разпита правосъдния министър

...
ДПС призова главния прокурор Иван Гешев да разпита правосъдния министър
Коментари Харесай

ДПС иска от Иван Гешев да разпита правосъдния министър за „златните паспорти“

ДПС прикани основния прокурор Иван Гешев да разпита правосъдния министър Надежда Йорданова за нови условия към " златните паспорти ".

От Движение за права и свободи опровергават изказванията на Йорданова, че в проблема със " златните паспорти " има забъркана адвокатска фирма, " близка до Движение за права и свободи ".

„ Във връзка с подадени сигнал до прокуратурата и над 120 случая на придобиване на българско поданство от китайци и руснаци, върша допълнение и адресирам сигнал до основния прокурор по отношение на изявление на правосъдния министър Надежда Йорданова. Вчера в предаването „ Лице в лице “ по bTV е оповестила, че адвокатски адвокатски фирми близки до Движение за права и свободи са имали присъединяване при придобиване на българско поданство ", съобщи Хамид Хамид.

Той добави, че никой от Движение за права и свободи няма връзка със „ златните паспорти “, нито пък има такава адвокатска фирма.

„ Настояваме прокуратурата да разпита министър Йорданова, тъй като очевидно тя има информация, която е от голяма важност по инспекцията за „ златните паспорти “. Нека да я даде на органите. Ако това е опит за отклонение на публичното мнение от цялостната инспекция, която желае Движение за права и свободи, то този номер няма да мине. Управляващите настойчиво бягат от тази инспекции и подават в публичното пространство всевъзможни сходни димки. Няма да позволим лакеите на олигарха Прокопиев да вършат гнусни клевети във връзка с Движение за права и свободи ", сподели още Хамид.

Мустафа Карадайъ и Хамид Хамид опазиха Делян Пеевски във връзка поръчката на министър Асен Василев още веднъж да бъдат направени данъчни проверки на депутата от Движение за права и свободи.

По думите на Карадъйъ Делян Пеевски е проверяван непрестанно през целия му живот, само че през вчерашния ден министърът на финансите обществено се е заканил, че ще оказва напън върху чиновниците на Национална агенция за приходите да правят нови проверки на народния представител от Движение за права и свободи.

„ Това е непозволен напън, тъй като действието не попада в пълномощията на Асен Василев. Тези проверки ще се отнасят за към този момент ревизирани интервали, т.е. проверки на проверките “, счита Карадъйъ.

Според Крадайъ дейностите на Василев ще доведат до неговия неуспех, а и до неуспеха на целия кабинет.

От Движение за права и свободи даже напомнят отговор на премиера Кирил Петков, като длъжностен министър на стопанската система, че не са открити връзки на Пеевски с ББР.

„ Министър-председателят Петков в петък още веднъж отвори тематиката за ББР и господин Пеевски. Разполагам с въпрос на Йордан Цонев от 19 август до тогавашния министър на стопанската система Кирил Петков и отговора му от 26 август, където той твърди, че не са видели непосредствено присъединяване на Пеевски с други кредитополучатели, нямаме цялостна информация. Когато се подписва, споделя няма информация, а когато става въпрос за медийни внушения приказва противоположното “, съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Той добави, че „ очевидно господин Петков самичък не си има вяра на своя автограф и Конституционен съд по този начин сподели, че неговият автограф е лъжовен с едно решение. А прокуратурата споделя, че неговите заявления имат осведомителен темперамент и подписът под тези заявления няма никакво значение “.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР