ДПС подкрепи решението на Кирил Петков за изгонването на 70

...
ДПС подкрепи решението на Кирил Петков за изгонването на 70
Коментари Харесай

ДПС подкрепи изгонването на руските дипломати и застана срещу ултиматума на руския посланик

ДПС поддържа решението на Кирил Петков за изгонването на 70 съветски дипломати от страната. Същевременно изрази недовоството си от това, че съветският дипломат Елеонора Митрофанова си разреши да сложи ултиматум пред България. 

" Искаме ясно и изрично да заявим: Първо, Движение за права и свободи поддържа по принцип изгонването на дипломати, които се занимават с активност, застрашаваща националната сигурност и ползите на България ", разгласи водачът на партията Мустафа Карадайъ в Народното събрание.

" Второ, това би трябвало да се прави в границите на интернационалното и националното право, на разпоредбите. Онова, което чухме нощес от службите, буди огромна паника дали се съблюдава националното законодателство, по тази причина през днешния ден Кирил Петков и Асен Василев трябваше да бъдат в залата, с цел да кажат каква е фактическата картина и истина ", добави той.

" Трето, откогато Кирил Петков и Асен Василев влязоха на терена на политиката от предходната година – май месец, се случи нещо, което не е обикновено. Не е обикновено лъжата да е норма, клетвопрестъпничеството да е морално, нарушаването на Конституцията да се афишира за национализъм и за народен приоритет, стига това да се прави от верните хора. Призивът ни е към всички виновни български жители, да възстановим нормалността въобще, да изобличим лъжците в политиката ", съобщи Карадайъ, съобщи настоящо.ком.

Според Движение за права и свободи " ултиматумът на Митрофанова няма по какъв начин да бъде подсилен, щом дипломати заплашват националната сигурност на България ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР