ДПС подава допълнение към сигнала до прокуратурата за „златните паспорти“,

...
ДПС подава допълнение към сигнала до прокуратурата за „златните паспорти“,
Коментари Харесай

ДПС дава Кирил Петков на прокуратурата заради златните паспорти

ДПС подава допълнение към сигнала до прокуратурата за „ златните паспорти “, този път против Кирил Петков в качеството му на длъжностен министър на стопанската система за безучастие по работа. Това разгласи на брифинг в Народното събрание заместник-председателят на ПГ Движение за права и свободи Хамид Хамид.

Поводът за конференцията са предложенията на Движение за права и свободи за промени в Закона за българското поданство, които не бяха признати от пленарната зала и глобите, подхванати на европейско ниво против съветски олигарси и свързани с президента на Руската федерация Владимир Путин лица.

Във връзка със задължението по Закона за българското поданство, признати през месец март 2021 година, Министерство на стопанската система е следвало да изготви разпоредба, която да реализира цялостен надзор и прелиминарен, и следващ на всяка инвестиция, която е съображение за придобиване на българско поданство или непрекъснато престояване, добави националният представител.

По думите му такава разпоредба не е нито направена, нито е призната.

Хамид съобщи, че е службите би трябвало да открият дали е налице безучастие на Кирил Петков в качеството му на длъжностен министър и да се откри, дали наред с болшинството китайски жители, има и съветски олигарси, които са получили престояване или "златни паспорти ", добави депутатът. Хамид уточни, че следва да се ревизира дали в действителност на върха на тази пирамида е лицето Стамен Янев, или нагоре има други лица.

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ настоя час по-скоро законопроектът за промени в Закона за българското поданство препоръчан от Движение за права и свободи

да влезе в пленарна зала и да се одобряват предложенията им за инспекция на до момента издадените „ златни паспорти “.

Карадайъ засяга подхванатите наказания от Европейски Съюз във връзка с войната в Украйна. „ При разискването на общите наказания от нашите сътрудници и съдружници в Европейски Съюз и НАТО във връзка с инспекцията на активите и вложенията на олигарси, свързани с президента на Руската федерация Путин и преразглеждането на пребиваването и поданството им на това съображение, желаеме да заявим, че ние от Движение за права и свободи сме внесли такива текстове сред първо и второ четене на Закона за българското поданство “, изясни Карадайъ.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР