ДПС и сега би могла дапретендира за участие във властта-

...
ДПС и сега би могла дапретендира за участие във властта-
Коментари Харесай

Джевдет Чакъров: С Пеевски ще работим в екип

Движение за права и свободи и в този момент би могла да претендира за присъединяване във властта - предвид на резултатите от изборите ние сме четвърта политическа мощ. При последното развиване на обстановката в Народното събрание сме трета политическа мощ. Подкрепяме политиките във връзка с НАТО, Европейски Съюз и войната в Украйна.Имаме готови фрагменти, бихме могли да участваме в регулаторите, само че по-важно е страната да се развива, да не се пропущат изгодите. Ще работим за това дневният ред на хората да стане подобен и за ръководството на всички институции в страната ", сподели още Чакъров.Според него Движение за права и свободи има специалисти с задоволително безапелационна експертиза за регулаторите.

Това съобщи пред NOVA NEWS Джевдет Чакъров, който преди дни бе определен за ръководител на Движение за права и свободи дружно с Делян Пеевски.

Чакъров добави, че с Пеевски ще работят в " екип и разговор " .

" С Делян Пеевски имаме кардинално разделяне кой в какво направление ще работи, само че основното е, че ще бъдем един екип . Аз ще давам отговор за обичайните региони и за организацията в съществени линии, както и за взаимоотношението ни с демократичните партии на международно равнище. Политиката в Югоизточна България и добросъседските връзки с Турция също ще са моя отговорност. Сред нашите цели е електорално уголемение в нетрадиционните региони. Ще работим в диалогична среда, екипно, имаме общи цели. Интересна е формулата с двама ръководители. Вътре в партията имаше такава нужда, комплицираната геополитическа среда го постановяваше. Такава процедура има освен у нас, само че и в Европейската демократичната партия. Такива модели са сполучливи. Движение за права и свободи ще има доста добър резултат на упоритостите си. Имаме доста положителни настройки за евроизборите. Много е значимо, поради надигащата се националистическа вълна, да се обединим ", разяснява той.

По думите му почетният ръководител Ахмед Доган е визионер и неслучайно е предложил съпредседателство. " Започвам обиколка на структурите на Движение за права и свободи в страната преди евровота. Стартът е от Кърджали, ще мина през Бургас, Шумен, Силистра, Видин и Благоевград. Евроизборите са значими за страната и следва нашето посланичество от депутати да отидат в Екологичен потенциал и да отстояват националния ни интерес. Целта ни е да изпратим петима представители на Движение за права и свободи ", изясни доцент Чакъров.

Като някогашен министър на околната и среда и водите той счита, че напредъкът по оперативните стратегии не е по никакъв начин добър . " Това са спомагателни средства за възстановяване на метода на живот, които не трябва да бъдат изпускани. Нужни са промени в опазването на здравето и образованието, съответни обществени политики също са нужни ", счита той.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР