ДПС е в изборна кондиция, формулата за успех е приемствеността

...
ДПС е в изборна кондиция, формулата за успех е приемствеността
Коментари Харесай

Ахмед Ахмедов: Хора с добри сърца даряват за Турция

Движение за права и свободи е в изборна кондиция, формулата за триумф е приемствеността сред поколенията В непрекъсната връзка сме в изселническите организации и спешния щаб в Турция Движение за права и свободи би трябвало да бъде част от ръководството на страната, тъй като знае по какъв начин и може да носи отговорност Първата стъпка за решение на политическата рецесия е разговорът Отворихме банкова сметка и склад в Елин Пелин, имаме 28 бази в страната, споделя зам.-председателят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов в особено изявление за вестник СТАНДАРТ
 

- Г-н Ахмедов, Движение за права и свободи стартира огромна дарителска акция в помощ на потърпевшите и околните на починалите в опустошителното земетресение в Турция. Каква е организацията и какви са първите резултати?
-->
- Ние сме в непрекъсната съгласуваност с посолството на Република Турция и с спешния щаб в южната ни съседка. Това, което тя претърпява сега, е една ужасяваща покруса. Хиляди починали, десетки хиляди ранени, милиони наранени. Десетки хиляди фамилии са без дом.

Много благодаря за опцията посредством вашата медия да насочва както своите, по този начин и на всички членове и симпатизанти на Движение за права и свободи, съболезнования към околните на умрелите. Ние продължаваме да се молим за изцелението на потърпевшите.

Движение за права и свободи, осъзнавайки своята отговорност и отчитайки мащабите на това злополучие, провежда акция в поддръжка на потърпевшите. Тя има за цел първоначално да помогне с неща от първа нужда.

След контакт с спешния щаб в Турция направихме лист със артикули и движимости от първа нужда.

Хората в Турция имат потребност от топли зимни облекла и обувки, изключително за деца, ръкавици, шапки, от препарати за разчистване, санитарни и хигиенични материали, памперси, одеяла, газови печки, външни акумулатори.

По стандартите на дарителството тези движимости би трябвало да бъдат неизползвани, т.е. - нови, и аз апелирам всички да се съобразим с това.

Пострадалите се нуждаят още от храни - варива, консерви, бебешки пюрета.

- Основният пункт, в който Движение за права и свободи събира даренията, е Хасково. Защо тъкмо там?

- Областният град е добър логистичен център, доста покрай Турция. Товарим даренията на тирове, които отпътуват за Одрин, където се оставят в Спортната зала. Там се сортират и транспортират до местата в Турция, където има потребност от тях.

В Хасково събираме даренията от цялата страна. Но незабавно желая да кажа, че сме основали организация и имаме 28 пункта за събиране на дарения - във всички регионални центрове в страната. Това са нашите регионални щабове.

- Разкрихте и банкова сметка.

- Да, към нас се обърнаха доста хора, които желаят да дарят средства. От през вчерашния ден сме разкрили банкова сметка в Търговска банка Д АД. Титуляр на сметката е Движение за права и свободи. Тя е:

Търговска банка Д АД

IBAN BG96DEMI92405000309448

BIC DEMIBGSF

Средствата ще бъдат трансферирани към турската Агенция за бедствията, която ще реши по какъв начин да ги разпредели съгласно потребностите на потърпевшите.

- Какви са първите приходи?

- След почетния ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган, който още във вторник подари 1 милион турски лири в поддръжка на потърпевшите, първото подаяние в сметката направи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Досега дарения са създали всички народни представители на Движение за права и свободи в 48-ото Народно събрание, кметове на общини, членове и симпатизанти на Движение за права и свободи. Има дарения от страна на бизнеса. Прави усещане, че има дарения и от по 20 и даже по 5 лв., което значи, че колкото и малко средства да имат, хората желаят да отделят от тях, с цел да бъдат съпричастни с тежката орис на турския народ сега. Искам да благодаря на всички хора с положителни сърца за тяхното състрадание.

В случая размерът на дарението не е най-важното нещо. Важен е жестът. Както сподели почетният ръководител на Движение за права и свободи доктор Доган за броени часове и дни Република Турция получи солидарността и поддръжката на огромна част от света, което приказва извънредно доста за нейния престиж. Историята на Република Турция, която е трасирана от доста проблеми и провокации, демонстрира, че тя постоянно е намирала излаз в единството и заедността на нацията.

- Хората от София, които желаят да подаряват, какво би трябвало да създадат?

- Организирали сме склад в Елин Пелин и могат да занесат даренията си там. Складът е отворен от 8 до 17 ч., ще приема дарения и събота, и неделя.

- Движение за права и свободи във връзка ли е с изселническите организации и по какъв начин те се включват в поддръжката за Турция?

- Да, в непрекъсната връзка сме. В региона на земетресението има остарели изселници - от 1951 година, те приказват български език. Те са над 30 000 души, измежду тях също има потърпевши. Представители на Шуменската ни организация отидоха да посетят тези региони, с цел да изкажат нашите съболезнования към роднините на умрелите и да видят на място от какво имат потребност фамилиите и околните им. Така ще можем още по-адекватно да им помогнем. Поддържаме връзка и с останалите региони, където имаме изселнически организации. Те са доста признателни на българската страна. Те правят оценка обстоятелството, че страната ни бе втората страна след Азербайджан, която се включи в поддръжката за възобновяване на Турция. Те се гордеят с това.

- Отново предстоят избори. Каква е готовността на Движение за права и свободи за тях?

- Отиваме на следващите ненужни предварителни парламентарни избори. Движение за права и свободи е в доста добра кондиция за тях. Ние сме единствената партия, за която изборите стартират в деня, в който приключат предходните.

До 16 февруари чакаме регионалните структури да създадат своите номинации, след което ЦОБ ще утвърди листите на Движението. Ще вземем решенията си след изчерпателен разбор и съгласно критериите на партията.

- Делян Пеевски ще бъде ли в листите?

- Всичко зависи от нашите структури, решението е тяхно. Но мога да кажа, че към този момент имаме сигнали за доста номинации по места - в Разград, Кърджали, Благоевград, Пазарджик и други региони.

- Изненади в листите чакат ли се? Ще забележим ли още нови лица?

- Движение за права и свободи е партия, която постоянно разчита на младите и на обновлението. Това е нашата формула за триумф - приемствеността сред поколенията.

- Какви резултати очаквате и каква цел поставихте на структурите за вота?

- Ще имаме доста положителни резултати. Очаквам минимум 40 народни представители с 49-ото Народно събрание. Председателят Карадайъ сложи още по-висока цел - 49 народни представители в 49-ото Народно събрание.

Амбицията ни е да имаме изборни резултати, които да създадат Движение за права и свободи част от устойчиво парламентарно болшинство, което да излъчи идващия постоянен кабинет. Експертизата и опита на Движение за права и свободи демонстрират, че Движението би трябвало да бъде част от ръководството на страната, тъй като знае по какъв начин и може да носи отговорност.

- Каква акция ще прави Движение за права и свободи?

- Сходна с тази, която направихме за 48-ото Народно събрание - с отговорност, откровеност и искреност ще застанем пред българските жители, ще чуем и посочим проблемите и ще дадем нашите оферти и хрумвания за излаз от рецесиите. Най-важно сега е да се постави завършек на рецесията на рецесиите - политическата. Без тя да бъде решена с излъчването на постоянен кабинет, нито една от останалите рецесии - икономическа, обществена, енергийна, не може да откри своя излаз.

За да се случи това обаче първата стъпка е разговор - възобновяване на нормалността в политика, посредством разговор. Затова в заключителната декларация в последния ден на досегашния парламент ясно призовахме занапред да създадем по този начин, че нежният диалог, който стартира в 48-ото Народно събрание да се трансформира в разговор в 49-ото. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР