ДПС, чиито представители през последните седмици повтаряха, че партийните субсидии

...
ДПС, чиито представители през последните седмици повтаряха, че партийните субсидии
Коментари Харесай

ДПС отказва да участва в консултациите за субсидията, за които настояваше

Движение за права и свободи, чиито представители през последните седмици повтаряха, че партийните дотации би трябвало да бъдат понижени рационално с планове и след спор, в този момент отхвърлят да вземат участие в диалозите по тематиката. Обяснението за това решение – нямали какво да си " приказват с националисти “, а и били споделили всичко, което мислят по въпроса.

Само преди няколко дни от Движение за права и свободи упорстваха законопроектът за орязването на партийните дотации " да бъде свален и да се даде период от един месец за съвещания “, с цел да може да се израбори идея за финансирането на партиите.

Във вторник ръководещите забавиха темпото с орязването на парите и взеха решение въпреки всичко да има съвещания, каквито досега съвсем нямаше. Отсрочката за окончателното приемане е един месец, за колкото настояваше и Движение за права и свободи. Сега обаче Движението отново е недоволно и към този момент не желае съвещания.

" Това, което имахме да кажем по тематиката, го казахме и пред медиите, и с писмени оферти за промени в законопроекта на Министерския съвет, и на консултациите ни с Българска социалистическа партия и с ГЕРБ ", сподели ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в сряда.

По думите му Движението било интензивно по тематиката, до момента в който парламентарните правила го разрешавали. " Сроковете за предложение сред първо и второ четене са изтекли. След тези съвещания какво ще се създаде? Може би Министерският съвет ще си изтегли закона, ще има нови оферти, ние нямаме изясненост по тази тематика ", сподели Карадайъ, макар че в неделя депутатът от партията му Йордан Цонев искаше тъкмо евакуиране на плана.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР