Дойче банк, най-голямата финансова институция в Германия, отчете рекордна нетна

...
Дойче банк, най-голямата финансова институция в Германия, отчете рекордна нетна
Коментари Харесай

Най-голямата германска банка с рекордна печалба за 2021 година

Дойче банк, най-голямата финансова институция в Германия, регистрира рекордна чиста облага за последните 10 години в размер на 2,5 милиарда евро за 2021 година. Това се споделя в известие на банката, представено от ТАСС.

Според предоставената информация, облагата на банката преди облагане с налози за предходната година е била 3,4 милиарда евро, което е съвсем три пъти повече от миналата 2020 година. Нетната облага доближи 2,5 милиарда евро, т.е. повече от четири пъти по отношение на 2020 година и е най-високата от 2011 година насам. Само за четвъртото тримесечие на предходната година, индикаторът преди облагане с налози е 82 млн. евро, което е на половина в съпоставяне със същия интервал на 2020 година.

" През 2021 година увеличихме 4 пъти чистата си облага и постигнахме най-хубавия резултат за последните 10 години ",

означи ръководителят на Дойче банк Кристиан Цюинг. По думите му, " напредъкът в трансформацията на финансовата институция и финансовите индикатори за 2021 година, обезпечават надеждна насочна точка за реализиране на възвръщаемост на главния капитал от 8% през 2022 година ".

Дойче банк е една от най-големите транснационални банки в света. Тя има офиси допълнително от 70 страни по света. В Германия трезорът има към 500 клона.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР