Доц. Киселова Снимка: NovaNewsДоц. Наталия Киселова отговаря на въпроса: Здравните

...
Доц. Киселова Снимка: NovaNewsДоц. Наталия Киселова отговаря на въпроса: Здравните
Коментари Харесай

Доц. Наталия Киселова: Граждани ще съдят България, лабораториите ще се превърнат в развъдници за заразяване

Доц. Киселова Снимка: NovaNews

Доц. Наталия Киселова дава отговор на въпроса: Здравните управляващи в България вкарват " зелен документ " от среднощ в четвъртък (21 октомври). Нарушени ли са конституционните права на българските жители?

" И други страни са въвели сходен код за влизане на избрани места, само че подготовката за това е почнала в средата на юли. Ние през днешния ден вкарваме правила, след което жителите ще имат по-малко от 48 часа, с цел да се приготвят ", посочи преподавателят по конституционно право в Софийския университет доцент Наталия Киселова от студиото на " Денят ON AIR ".
Според нея е трябвало доста повече време и запас на жителите, с цел да ревизират дали имат антитела. Очакванията ѝ са лабораториите да се трансфорат в развъдници за заразяване.

" Закъсняха доста здравните управляващи, това трябваше да се случи в края на юли, началото на август ", безапелационна бе доцент Киселова пред Bulgaria ON AIR.

Конституционалистът счита, че методът на Министерството на здравеопазването е неверен. По думите ѝ не е изключенo несъгласен жител да се опитва и да осъди България.

" Науката е задоволително напреднала и тя трябваше да ни помогне, а не да разчитаме на врачки, алкохол или други ексцентрични способи за лекуване. Има редица способи да се подтикват жителите, само че това би трябвало да става по положителния метод, а не с насила и финансови наказания ", акцентира доцент Киселова.

Избори 2 в 1

" Явяването ще е еднократно в СИК. Поради това, че ще гласуваме за два избора, ще има закъснение, ще има и изнервени гласоподаватели. Към изборния ден няма да е по-розова обстановката със заболеваемостта. Избирателите би трябвало да са премислили дали да гласоподават за двата избора или единствено за един, преди да отидат до урните ", изясни преподавателят по конституционно право.

Доц. Киселова предвижда по-висока изборна интензивност, само че съгласно нея е рано да се каже дали победа от 1-ви тур е допустима.

Според доцент Киселова, Кирил Петков е бил в нарушаване на Конституцията към 11 май, когато Радев назначи първото служебно държавно управление. 

" Документите, които Петков е показал пред Конституционен съд, демонстрират, че е престанал да бъде жител на Канада на 20 август. В този смисъл е бил с двойно поданство ", изясни тя.

" Не е задоволително да кажеш, че не се чувстваш. Необходимо е деяние на съответната страна, в тази ситуация Канада ", разясни гостът в студиото. 

Това не значи обаче, че актовете му отпадат – всеки един ще се гледа поотделно, стана ясно още от думите на доцент Киселова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР