Доц. д-р Диана Ковачева положи клетва като омбудсман пред Народното

...
Доц. д-р Диана Ковачева положи клетва като омбудсман пред Народното
Коментари Харесай

Диана Ковачева положи клетва като омбудсман

Доц. доктор Диана Ковачева постави клетва като омбудсман пред Народното събрание.

Тя е зам.-омбудсман от началото на 2016 година и по закон след предварително прекратените пълномощия на омбудсмана поема поста до избора на нов народен публичен бранител.
Депутатите одобриха оставката на Манолова като омбудсман Диана Ковачева ще поеме постът й
Диана Ковачева е правосъден министър в интервала 2011-2013 година и дълготраен изпълнителен шеф на националното посланичество на Transparency International в България.

Снимка: БГНЕС

Работи като теоретичен помощник в Института за правни науки, Българска академия на науките и е учител в Юридическия факултет на УНСС.
Мая Манолова публично подаде оставка като омбудсман Тя добави, че се отхвърля от поста си на цивилен бранител и влиза в конкуренцията за кметския стол на София, тъй като търпението ѝ се е изчерпало
Завършила е право в Софийския университет „ Св. Климент Охридски”. Магистър по право на Европейския съюз и правосъдна система, Университет Нанси II, Франция.

Доцент лекар е по интернационално право и интернационалните връзки. Автор е на редица публикации и монографии в областта на интернационалното право. Носител е на ордена на Британската империя на Кралица Елизабет II.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР