достигна нови кътчета на земното кълбо и се превръща в

...
достигна нови кътчета на земното кълбо и се превръща в
Коментари Харесай

Пред нова пандемия: Птичият грип се разпространи на четири континента


доближи нови кътчета на земното кълбо и се трансформира в ендемичен вариант ( вирус, който съществува непрекъснато в дадена област – б.р. ) за първи път при някои диви птици, които предават вируса на домашните птици.

Ветеринарите и специалисти в тази област предизвестяват, че това е, оповестява организация Ройтерс.

Вирусът, който е рисков за птиците, към този момент се е популяризирал в дивата природа на четири континента до рекордни епидемиологични равнища, и увеличавайки заканите за международните доставки на храна.

Експертите предизвестяват, че фермерите би трябвало като на сериозен риск през цялата година, вместо да концентрират напъните си за предварителна защита единствено напролет, когато мигрират дивите птици.

се разшириха в Северна и Южна Америка, Европа, Азия и Африка, като нито летните горещини, нито зимните студове съумяха да ги победят, откогато рисковият вариант дойде в Съединените щати при започване на 2022 година Той се оказа генетично сходен в Европа и Азия.

Птичият грип съществено вреди на. Вече четири пъти от 2005 година насам някои птицеферми трябваше да умъртвят патиците си, с цел да спрат болестта. Ето за какво огромна част от стопаните упорстват за имунизиране на птиците, само че тематиката е табу освен във Франция, само че и в Европа като цяло.

Докато се вземе решение, фермерите търпят големи загуби.

„ Дивите птици са популяризирали заболяването по-далеч и от всеки път, като евентуално носят рекордни количества от вируса “, споделя Грегорио Торес, началник на научния отдел на Световна организация за здраве на животните (СОЗЖ), която е основаната в Париж.

Той добави, че вирусът се е трансформирал към форма, която евентуално е по-преносима. Торес обаче не удостовери, че вирусът е ендемичен за дивите птици по света, макар че други специалисти настояват противоположното.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР