Доставките на първите модели ще започнат през лятото на 2020

...
Доставките на първите модели ще започнат през лятото на 2020
Коментари Харесай

Електрически Jaguar E-Type Zero представен в САЩ

Доставките на първите модели ще стартират през лятото на 2020 година

Концептуалният модел Jaguar E-Type Zero наподобява и се кара като истинския E-Type

Jaguar Classic удостовери, че ще предложи на пазара напълно електрически коли Jaguar E-Type. Новината идва година след сполучливия дебют на емблематичния състезателен автомобил във тип на концептуален електрически модел. Новият E-Type Zero бе показан тази седмица в Съединени американски щати.

Jaguar Classic е първият напълно електрически 5-местен състезателен SUV автомобил в историята на марката. Специално направените коли E-Type са възобновени и трансформирани в електрически в същото дружество Classic Works, в което се прави и възобновяване на забележителния E-Type Reborn – в Ковънтри, Англия.

Възможност за трансформиране на съществуващи коли E-Type  в електрически ще се предлага на актуалните притежатели на модела. За да се резервира достоверността на базовия автомобил, електрическата промяна ще бъде изцяло обратима.

Компанията ще разкрие детайлности за техническите спецификации и цените на по-късен стадий, само че към този момент приема поръчки от евентуални клиенти на E-Type Zero. Доставките на първите електрически коли E-Type се чака да стартират от лятото на 2020 година

Литиево-йонната батерия има същите размери и сходно тегло като общоприетия 6-цилиндров мотор XK, употребен в E-Type, и е ситуирана на същото място

Концептуалният модел Jaguar E-Type Zero освен се кара и наподобява като E-Type – той предлага и изключителна динамичност, с по-бързо ускоряване от истинския Series 1 E-Type. Jaguar Classic си слага за цел пробег от над 270 км за напълно електрическите коли E-Type, за което спомагат ниската маса на автомобила в ненатоварено положение и елегантната аеродинамика.

Концептуалният модел се зарежда от батерия с мощ 40kWh, която може да бъде заредена за към 6 часа, според от източника на зареждане. С изключение на своя реформаторски силов елемент, модифицирани принадлежности и арматурно табло, изтъкващо най-новата информационно-развлекателна система със сензорен екран, концептуалният модел E-Type Zero е запазил огромна част от своя автентичен подбор.

Ефективни LED предни фарове допълват емблематичния дизайн на Series 1. Специално за E-Type е планиран електрически мотор с едностепенна редукционна предавка, употребяващ доста от съставените елементи на Jaguar I-Pace. Литиево-йонната батерия има същите размери и сходно тегло като общоприетия 6-цилиндров мотор XK, употребен в E-Type, и е ситуирана на същото място.

E-Type Zero е запазил огромна част от своя автентичен подбор

Електрическият мотор се намира тъкмо зад батерията, на мястото на скоростната кутия на E-Type. Нов карданов вал изпраща мощността към пренасящия диференциал и крайната предавка.

Използването на електрически силов елемент с сходно тегло и размери като на актуалните бензинов мотор и трансмисия значи, че структурата на автомобила, в това число окачването и спирачките, не се е трансформирала, което опростява трансформацията и резервира чувството при шофиране като на истинския автомобил.

В допълнение E-Type Zero ще се предлага със особено покритие на боята в бронзов цвят. Изключителният модел дебютира тази седмица в Съединени американски щати на The Quail: събитие, обвързвано с моторните спортове.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР