Доставките на оръжие от Южна Корея за Украйна биха означавали,

...
Доставките на оръжие от Южна Корея за Украйна биха означавали,
Коментари Харесай

Русия не се изненадва от Южна Корея, но я съветва да не дава оръжия на Украйна

Доставките на оръжие от Южна Корея за Украйна биха означавали, че Сеул по някакъв метод е забъркан в спора . За това предизвести представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

" Разбира се, всевъзможни доставки на оръжия биха означавали несъмнено присъединяване в този спор ", акцентира той.

По думи на Песков Южна Корея е заела много враждебна позиция по отношение на Русия във връзка с обстановката в Украйна и новината за възможни доставки на оръжие е продължение на тази политика.

" В това няма нищо ново. Както във връзка с глобите, по този начин и за други неща, за жалост. Сеул зае много враждебна позиция в тази история. И това е продължение. Естествено, ще се вършат опити за директното замесване на от ден на ден страни в този спор ", добави той.

От своя страна заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев предизвести за заплахите, които крият проектите на Южна Корея да доставя оръжие на Украйна.
 Южна Корея загатна за вероятни доставки на оръжия за Украйна
Южна Корея загатна за вероятни доставки на оръжия за Украйна

Ако Украйна бъде подложена на широкомащабна офанзива против цивилни

" Появиха се нови запалянковци, които желаят да оказват помощ на нашите врагове. Президентът на Южна Корея Юн Сук-йел съобщи, че по принцип неговата страна е подготвена да достави режима в Киев с оръжия ", написа той в " Телеграм ".

" Доскоро южнокорейците гневно уверяваха, че всяка опция за доставка на смъртоносни оръжия на Киев е изцяло изключена ", напомни той.

" Чудя се какво ще кажат хората в тази страна, когато видят най-новите оръжия на Русия в ръцете на най-близките си съседи - нашите сътрудници в КНДР? ", запита Медведев.

" Както се споделя, танто за танто ", разказа обстановката той.

По-рано през днешния ден президентът на Южна Корея Юн Сук-йел за първи път даде сигнал за допустима  срещу въоръжаването на Украйна. Той не изключи страната му да се съгласи да достави оръжие на Украйна , в случай че има сериозна опасност за нейното население или в случай че законите на войната бъдат жестоко нарушени.
 Южна Корея забрани износа на стратегически артикули за Русия
Южна Корея забрани износа на стратегически артикули за Русия

От Сеул оповестиха, че ще поддържат наложените от Запада наказания против Москва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР