Доставена е била нова апаратура за нуждите на МБАЛ "Проф.

...
Доставена е била нова апаратура за нуждите на МБАЛ "Проф.
Коментари Харесай

В ловешката болница е била доставена нова апаратура

Доставена е била нова инсталация за потребностите на МБАЛ "Проф. доктор Параскев Стоянов " в Ловеч, която е закупена със средства на Община Ловеч, оповестяват от общинската администрация. Дарението е японски видеогастроскоп, инсталиран в отделението "Гастроентерология " при доктор Пламен Върбанов.

От администрацията напомнят, че с решение от 29 март 2018 година Общинският съвет в Ловеч е отпуснал 35 хиляди лв. за закупуване на инсталация за потребностите на болничното заведение и осъществяване на непарична вноска в капитала на сдружението с нея. Апаратурата към този момент е доставена, инсталирана и тествана. Това е съвременна и многофунционална техника, с която може да се "вижда " вътрешността на човешкото тяло през оптика с огромна разграничителна дарба. Освен да следи, това е и хирургически инструмент. Всяко извършено наблюдаване остава като цифров запис в апарата.

Десет години отделението е употребило различен видеогастроскоп, който е амортизиран и от шест месеца не работи, е обяснил доктор Пламен Върбанов. Директорът на болничното заведение доктор Румяна Нановска е съобщила, че до края на януари в ортопедията ще бъде доставен С- рамо (це -рамо) за рентгена, който ще реализира моментна фотография на костите и дава съвършен рентгенов надзор. Доставен е и нов скенер, чака се единствено лицензията за него. Видеогастроскопът, це-рамото и скенерът - това са трите неща, които са доста значими за болничното заведение, е коментирала доктор Нановска.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР