Доставчикът на услуги за международни парични преводи SBI Remit, част

...
Доставчикът на услуги за международни парични преводи SBI Remit, част
Коментари Харесай

Ripple разширява обхвата си в Азия – какво следва за XRP?

Доставчикът на услуги за интернационалните парични преводи SBI Remit, част от SBI Group, направи вълнуващо известие по отношение на активността си в Югоизточна Азия.

Според обява в блога SBI Remit усилва обсега си в района благодарение на Ripple. Двете компании, които са в дълготрайно партньорство, не престават работата си по построяването на световни релси за бъдещата финансова система.

В известието SBI съобщи, че ще дава услуги за трансгранични парични преводи във Филипините, Виетнам и Индонезия. SBI Remit, която улеснява заплащанията посредством Ripple от 2017 година, вкара интернационалните парични преводи през 2021 година  

Използването на XRP като мостова валута сред законните платежни средства и крипто портфейла във Филипините направи SBI първите в Япония, които оферират тази услуга.

Бързи, евтини и мащабируеми преводи

Поради високата интензивност в региона на паричните преводи в тези страни, RBI уголемява тази услуга до банкови сметки във Филипините, Виетнам и Индонезия. Целта е да се обезпечат бързи, евтини и мащабируеми интернационалните парични преводи, като се ускори конкурентоспособността на Ripple и SBI в тази промишленост.

SBI Remit ще изпраща поръчки за парични преводи от клиенти и ще изпраща XRP в отговор на тези поръчки в действително време. SBI си партнира с Tranglo, различен сътрудник на Ripple, с цел да даде опция на клиентите да получават парични преводи в локалното законно платежно средство.

Япония има дълга история с XRP и Ripple; едвам през април 2023 година японските банки Ямагучи, Момиджи и Китакюшу одобриха MoneyTap. Приложението за peer-to-peer кредитиране употребява RippleNet и беше пуснато взаимно от Ripple и SBI Holdings през 2018 година Банките, които одобриха MoneyTap, имат няколкостотин клона в Япония по това време, което акцентира продължаващото разширение на крипто основаните услуги.

Ходът на SBI Remit продължава все по-бичия роман за XRP. С увеличението на потреблението на XRP и ODL би трябвало да се усили и търсенето на XRP.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР