Доставчикът на противоударни каски с визьор за нуждите на МВР

...
Доставчикът на противоударни каски с визьор за нуждите на МВР
Коментари Харесай

Доставчикът на каските за МВР отрече цените му да са завишени

Доставчикът на противоударни каски с визьор за потребностите на Министерство на вътрешните работи разгласи, че контрактуваните от него цени не са повишени, а дават отговор на пазарните. Това се показва в позиция на компанията " Панод " ЕООД, изпратена до Mediapool във вторник.

Ден по-рано Антикорупционният фонд сезира Сметната палата и Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) за две публични поръчки, подписани от Министерство на вътрешните работи, при които съгласно организацията са налице подозрения към цената, периода на доставка и избора на изпълнителя.

Става въпрос за закупуването на 460 противоударни каски с визьор през декември 2016 година и за поръчката на още 330 сходни каски през септември 2017 година Цената на брой каска по първия контракт е 934 лева без Данък добавена стойност, а по втория - 899 лева без Данък добавена стойност. От фонда цитират експертен разбор на цените на свободния пазар на това профилирано съоръжение с идентична техническа спецификация, съгласно който най-високият клас такива каски не надвишават 150-200 $ за брой.

Според шефа на " Панов " ЕООД Ангел Панов тази информация е погрешна и заблуждава обществото. " Всеки приблизително образован човек може самичък да извърши информация за цените на производители на такива артикули, само че със същите механически характерности и да доближи до извода, че е невероятно съоръжение със заложените от страна на възложителя параметри да се закупи на цени по-ниски от 400 евро ", показва Панов.

По мотив изказванията на Антикорупционния фонд, че сдружението му няма опит в подобен вид доставки, той показва, че това не е по този начин. " Ние работим напълно съгласно европейските правила за качество, сигурност и здраве и запазване на околната среда. Внедрени са европейските правила за работа – срочност, качество, преданост и така нататък Нашата компания е с потвърдена известност в страната. Извършвала е голям брой доставки на разнообразни продукти на територията на цялата страна, в това число и такива, свързани с предмета на процесните поръчки ", добавя Панов.

Той декларира, че неговата компания работи от години с производители и дистрибутори, които са се наложили на европейския и международен пазар с викококачествените си артикули на положителни цени.

Панов декларира още, че компанията е определена за победител в открита процедура по ясни правила и нейната оферта е била най-изгодната и не се тормози от инспекции на Сметната палата и АДФИ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР