Достатъчно ли е състоянието на най-богатите хора в света, за

...
Достатъчно ли е състоянието на най-богатите хора в света, за
Коментари Харесай

Колко милиардери са нужни, за да спасят света?

Достатъчно ли е положението на най-богатите хора в света, с цел да бъде избавен светът от отрицателния резултат на климатичните промени?

Този нереален въпрос си задават съставителите от Bloomberg на показателят Robin Hood Index, който пресмята каква част от благосъстоянието на милиардерите е нужна, с цел да бъдат " изкупени " така наречен въглеродни заеми, нужни за компенсирането на всички излъчвания на парникови газове родните им страни за 1 година.

Разбира се, специалистите единствено могат да си показват какво най-богатите 44 страни в света с със положение от към 786 милиарда $ или към 1% от световния БВП могат да създадат с парите си.

И въпреки всичко отговорът е, че евентуално тези средства не биха били задоволителни. Само в Китай и Бразилия парите на двамата най-големи милиардери са прекомерно малко, с цел да " изчистят " въздуха в двете страни за една година.

Сметката от 29 милиарда $ на вложителя Хорхе Пауло въпреки всичко се приближава до сумата, нужна за обезпечаването на чист въздух в Бразилия за 12 месеца. Шефът на Alibaba Джак Ма обаче би трябвало да удвои благосъстоянието си от 37 милиарда $, с цел да " отстрани " замърсяването в стопанска система номер 2 в света.

От друга страна обаче в Русия и Индия газовият магнат Леонид Микелсън и петролният вложител Мукеш Амбани разполагат с задоволително средства, че да им останат и откакто компенсират излъчванията в родните си страни.

Американският милиардер Бил Гейтс, който е и най-богатият човек в света с 85 милиарда $, може да заплати 2 години чист въздух за сънародниците си, като ще може да помогне за това и на прилежащите Канада и Мексико.

В Швеция, която води една от най-хубавите политики в света в региона на възобновимата сила, това ще се случи още по-лесно. Нейният максимален милиардер - шефът на IKEA Ингвар Кампрад със своето положение може да " почисти " въздуха в страната за към 150 години.

 Снимка 305771
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР