Достатъчна ли е добавката от 75 лева за пенсионерите, преминали

...
Достатъчна ли е добавката от 75 лева за пенсионерите, преминали
Коментари Харесай

Рекордна опашка от желаещи да си поставят ваксини: Пенсионери - добавката от 75 лв. е гавра

Достатъчна ли е добавката от 75 лв. за пенсионерите, минали през цялостен имунизационен цикъл, ревизира кореспондент на БГНЕС. Рекордна опашка от искащи да си слагат една от трите налични ваксини – Pfizer, Moderna и Janssen – се изви пред имунизационния пункт на МБАЛ „ Пирогов “.

Мария показа, че сумата, планувана за пенсионерите, съставлява самобитна подигравка.

„ Дойдох да се имунизирам, тъй като имам 2 дози и би трябвало да си слага и третата. 75-те лв. еднократна добавка към пенсиите, които министър-председателят Кирил Петков даде обещание да даде на пенсионерите, за мен е подигравка. Аз нямам нищо срещу тези пари, ще си ги взема, само че не е това методът. Ние бабите непрекъснато се майтапим с тези 75 лв., какво ще създадем с тях? На мен тези пари няма да ми стигнат единствено за медикаментите “, означи тя.

По думите й здравето няма цена. Според нея парите са извънредно незадоволителни и би трябвало пенсионерите да получат най-малко по 200 лева

„ Имам си правнуче, желая да го прегръщам, по тази причина взех решение да се имунизирам. Искам да бъда безвредна за всички към мен. Досега съм си поставила 2 дози на Pfizer, в този момент ще сложа и третата, с цел да вървя да желая от Кирил Петков 75 лева “, пошегува се старата дама.

Михаил от своя страна сподели, че е пристигнал да се имунизира, тъй като са почивни дни.

„ Свършиха празниците. Стига толкоз ястие и пиянство. Време е да се погрижим за здравето си. Дойдох да си сложа трета бустерна доза. Наистина през днешния ден има нараснал интерес към имунизациите. Гледам, че преобладаващата част от хората, които са пристигнали, са на възраст над 40 година Може би те са стигнали до извода, че имунизацията е най-хубавото нещо. Поне за мен е по този начин “, добави той.

Според него 75-те лв. еднократна добавка към пенсиите изрично не са задоволителни.

„ Не имам вяра, че някой е пристигнал да се имунизира поради парите. С тези 75 лв. може да се закърпи бюджетът за една седмица най-вече и това е. Друго няма какво да се направи “, посочи възрастният мъж.

Мария Черникова пък изрази мнение, че еднократната добавка към пенсиите е едно положително дело от страна на държавното управление, само че за жалост плануванаъа сума не е приемлива.

„ Аз от дълго време съм имунизирана. На 18-то число навършвам 6 месеца след втората доза. Трябваше на 18-и да се имунизирам, само че щерка ми реши да ме заведе през днешния ден. Реших да се възползвам от почивните дни. 75-те лв. добавка към пенсиите са нищо – с тях и без тях, няма никакво значение. Ние пенсионерите сме привикнали на по-малки пенсии. Парите, несъмнено, са добре пристигнали. Едно положително дело от държавното управление. Каква тъкмо сума би трябвало да се даде, това е въпрос на политика “, добави тя. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР