Достъпът до Паметника на Съветската армия ще бъде ограден, а

...
Достъпът до Паметника на Съветската армия ще бъде ограден, а
Коментари Харесай

Махат катуна с палатките на Мая Манолова пред Паметника на Съветската армия

Достъпът до Паметника на Съветската войска ще бъде ограден, а достъпът на жители ще бъде стеснен. Поради това палатките, които Мая Манолова и " Левицата " разпънаха в символ на митинг против проектите за ремонт на монумента, ще би трябвало да бъдат отстранени. Това излиза наяве от известие във Facebook на кмета на столичния регион " Средец " Трайчо Трайков. Сред столичани лагерът към този момент битува под названието " катуна на Мая ".

„ Вчера специалисти от регион „ Средец “ изготвиха следващ констативен протокол за положението на така наречен „ Монумент монумент на руската войска “. Вече е изпратено на регионалния шеф с наставление за незабавни ограничения за ограничение на достъпа на жители наоколо до оборудването, посредством слагане на строителна ограда и разглобяване на рисковите детайли, “ написа Трайков.

„ Имам уверението на госпожа Тодева, че поверената ѝ администрация ще реагира съответно, за разлика от всички предходни случаи, когато сходни наставления, актове и заповеди са пренебрегнати или обжалвани по правосъден ред и не са изпълнявани, даже когато съдът е потвърждавал основателността им “, добави Трайков.

Трайков добавя, че в писмо до дирекция " Сигурност " на Столична община е изискал да се подхващат ограничения за съблюдаване на изискванията в издаденото от тях съгласувателно писмо за осъществяване на акцията пред оборудването, които категорично не разрешават слагането на преместваеми обекти като шатри, палатки и други сходни.

При разпъването на палатковия лагер на 9 август Мая Манолова разгласи, че той ще стои, до момента в който съществува действителна опция паметникът да бъде отстранен.

По-късно от Областната администрация на София-град обявиха, че не могат да се ангажират с съответен период в границите на тази година за завършване на преместването на паметника.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР