Доскорошният играч на Борусия (Дортмунд) Андре Шюрле официално сложи край

...
Доскорошният играч на Борусия (Дортмунд) Андре Шюрле официално сложи край
Коментари Харесай

Световен шампион с Германия прекрати кариерата си на едва 29-годишна възраст

Доскорошният състезател на Борусия (Дортмунд) Андре Шюрле публично постави завършек на футболната си кариера в изявление с “Шпигел”. Решението е изненадващо заради това, че той го прави на едвам 29-годишна възраст.

Шюрле можеше да играе на всички места в нахлуване, само че желаната от него позиция беше по лявото крило. Той записа общо 420 публични мача на клубно равнище, в които се регистрира със 110 гола и 51 асистенции. Германецът проби в мъжкия футбол с екипа на Майнц 05 и бързо си обезпечи трансфер в Байер (Леверкузен). Там той също не се задържа доста дълго, защото беше притеглен в Челси. След това се върна в Бундеслигата, с цел да облече екипа първо на Волфсбург, а по-късно и този на Борусия (Дортмунд), които пък го преотстъпиха във Фулъм и Спартак (Москва). Преди два дни обаче неговият контракт с “жълто-черните” беше преустановен година преди приключването му.
BREAKING

Andre Schürrle has retired from football after recently terminating his contract with #BVB. pic.twitter.com/CfCEMo40lQ
— DW Sports (@dw_sports) July 17, 2020 Нападателят има две извоювани Купи на Германия с Дортмунд и Волфсбург, като с “вълците” подвигна и Суперкупата на страната. С Челси пък стана първенец на Англия и притежател на Купата на лигата. Най-ценният му трофей обаче е Световната купа, която той завоюва с Германия на Мондиал 2018. Той дебютира за националния тим на своята страна на 20-годишна възраст, като за 7 години той записа 57 мача и 22 гола за селекцията на Йоахим Льов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР