Доскорошната освободителка на България се превръща в най-големия противник на

...
Доскорошната освободителка на България се превръща в най-големия противник на
Коментари Харесай

Майор Велизар знае: Академик Денков е неграмотен!

" Доскорошната освободителка на България се трансформира в най-големия съперник на Съединението... " Това са думи на премиера Денков, изречени пред мавзолея на княз Батенберг... Свещена елементарност! С тези думи приключилият къс курс по интернационалните връзки кадрови полицай Велизар Енчев реши да разяснява изявите на премиера учен Николай Денков.

Русия в действителност не поддържа Съединението, само че оказва скъпа помощ на младата ни страна - не разрешава на Турция да ни удари в тил, откакто цялата ни армия на турската граница стремително се изнася към западната граница, с цел да се бие с нахлулата на българска земя сръбска войска.  

Премиерската русофобия в този незабравим ден е крещяща историческа неначетеност. И що за академик е учен, който тъпче с ботуши историческите обстоятелства и осквернява историческата памет на своя народ? 

Академичният съвет на Българска академия на науките не би трябвало ли да се самосезира за скандално антинаучно държание на собствен член?

Но май преувеличавам научната и гражданска съвест на учените. Българска академия на науките се е снишила и няма публична позиция за желанието на ръководещата коалиция да гилотинира Трети март като народен празник. Което е тъжна проява на академично безволие и боязън от властта.

Премиерът може да е спокоен за академичната си огърлица.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР