Доскоро за много хора оставаше загадка защо източните народи се

...
Доскоро за много хора оставаше загадка защо източните народи се
Коментари Харесай

Кърито пази от напълняване

Доскоро за доста хора оставаше мистерия за какво източните нации се хранят с толкоз мазни ястия и в това време не напълняват от тях. Отговорът се крие в подправките.

И по-точно в една от тях – къри. След като американски учени, посветили на кърито няколко месеца, станало ясно че цялата загадка на обичаната на индийци и куп други нации фалшификация е в една нейна съставна част.

В куркумата. Веществото куркумин, което се съдържа в нея, пречи на образуването на мазнини и гони нездравословния холестерол от организма. Използвате ли я като фалшификация, няма да напълнеете.

Екзотичната фалшификация къри има доста вариации, които съдържат от три до тридесет подправки. Една от най-популярните смески в това отношение е индийската.

 Къри

Тя съдържа кориандър, пикантен червен пипер, тур дал, чанна дал, урад дал, кимион (кумин), сол, оризово брашно, канела, листенца къри, тамаринд, куркума.

Кориандърът зарежда организма ни с витамин С, а лютият червен пипер освен придава необикновен усет на ястието, само че тонизира интелекта, подтиква кръвообращението и усилва потребните свойства на останалите подправки.

Тур дал е специфичен вид леща, богат на желязо и витамин В, а чанна дал е ядка, която е незаместим източник на белтъчини, калций, фосфор, витамин А и В.

Урад дал е бобово растение, богато на белтъчини, колкото и месото. Без него кърито няма свързващ съставен елемент. Куминът е източна вариация на познатия ни кимион. Етеричните му масла подтикват нервната система, карат организма да се усеща тонизиран и лек.

 Отслабване

Оризовото брашно резервира подправката суха и оказва помощ за разпределението на кърито отмерено в цялото ядене. Канелата обогатява букета аромати със сладкия си усет. Тя е богат източник на магнезий, желязо и витамин А.

Тамариндът е сухата кисело-сладка мека част на тропическото дърво със същото име. Той зарежда тялото с ударна доза витамин С. Идва ред и на куркумата – най-важната съставна част в кърито. Тя пречиства кръвта, изглажда кожата, работи добре на стомаха.

Тази блестящо жълта фалшификация придава лют усет на ястията и е необикновен антибиотик, основан от природата. Кърито е универсално и може да се добави във всички ястия. Тази фалшификация оказва помощ на организма доста по-бързо да усвои храната.

Независимо дали е вегетарианско или месно, ястието с къри става доста по-вкусно. А в случай че добавите къри и малко захар в доматен сос, ще получите необикновен кетчуп.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР