Досегашният министър-председател на Румъния Николае Чука предстои да стане вторият

...
Досегашният министър-председател на Румъния Николае Чука предстои да стане вторият
Коментари Харесай

Ротацията в Румъния: Досегашният премиер ще оглави Сената

Досегашният министър-председател на Румъния Николае Чука следва да стане „ вторият човек в страната “, оповестява през днешния ден новинарският уебсайт Зиаре, визирайки длъжността ръководител на горната камара на Народното събрание.

Ръководството на Сената беше свикано на съвещание тази заран за избирането на водача на Национално-либералната партия (НЛП) Николае Чука за ръководител на законодателния орган след оставката му от премиерския пост през вчерашния ден, показва уеб сайтът.

В момента Сенатът се управлява от краткотрайния ръководител от НЛП Алина Горгиу.

Избирането на Николае Чука за ръководител на Сената идва, откакто през вчерашния ден той върна държавния мандат, с цел да даде ход на контрактуваната в границите на обединението със Социалдемократическата партия (СДП) ротация на министър-председателите, съобщи Българска телеграфна агенция. Съгласно съдружния протокол за министър председател би трябвало да бъде номиниран водачът на СДП Марчел Чолаку.

Николае Чука не пожела да остане като краткотраен министър председател до встъпването в служба на новото държавно управление, по този начин ще бъде определен за ръководител на горната камара на Народното събрание, отбелязва уеб сайтът.

Министърът на правораздаването Каталин Предою беше посочен от президента Клаус Йоханис за краткотраен министър председател до завършване на процедурите по назначението на новия кабинет. Днес Йоханис свика съвещания с парламентарните партии за номинация на нов министър-председател.

Етикети: Румъния
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР