Досегашният кмет на Стара Загора Живко Тодоров според екзитпола на

...
Досегашният кмет на Стара Загора Живко Тодоров според екзитпола на
Коментари Харесай

Бургас, Стара Загора, Враца, Кърджали и Перник с кметове на първи тур

Досегашният кмет на Стара Загора Живко Тодоров съгласно екзитпола на " Алфа Рисърч " печели изборите на първи тур с 51,2%. Той коментира, че ще изчака данните от окончателното броене и благодари на всички, които са го подкрепили.

Ерол Мюмюн (ДПС) печели локалните избори в Кърджали с 55,8%. На второ място е Никола Чанев (ГЕРБ) със 17,7%. Това сочат екзит пол данните на социологическата организация " Галъп интернешънъл ", с която БНР е сътрудник в изборния ден, към 20.00 часа. Избирателната интензивност в Кърджали е 40,2%. 

В Пловдив при интензивност 35,7% се обрисува балотаж сред Костадин Димитров от ГЕРБ (32,3%) и Ивайло Старибратов от Политическа партия - Демократична България (22,4%). 

 

Във Варна Иван Портних (ГЕРБ) отива на балотаж против Благомир Коцев (ПП-ДБ). Портних има 26,9% от гласовете на гласоподавателите, Коцев - 26,9%. Активността е 41,5%. 

При изборна интензивност от 57,5% в Благоевград Илко Стоянов (независим) получава 27,0% от гласовете, а Методи Байкушев (ПП-ДБ) с 24,5%. 

В Русе по данни от екзит пол на " Тренд " води досегашният кмет Пенчо Милков с 33,7%, следват от претендента на ГЕРБ Иван Иванов - 17,3%.

В Перник печели досегашният кмет Станислав Владимиров със 71,5% от гласовете - още веднъж по данни на " Тренд ".

В Плевен ще има балотаж сред досегашния кмет Георг Спартански (независим) и Валентин Христов от ГЕРБ с по към 20 на 100 от гласовете. 

Досегашният кмет Димитър Николов (ГЕРБ) печели на първи тур изборите в Бургас с 38,0%, по данни на " Галъп ". 

По данни на " Галъп " във Велико Търново за кметското място на балотаж ще се борят Даниел Панов, подсилен от ГЕРБ и Йордан Терзийски от ПП-ДБ. За Панов са дали своят вот 42% от упражнилите правото си на избор, а съперникът му Йордан Терзийски е подсилен от 22,2% от гласувалите. 

Разпределението на гласовете за кандидат-кметовете в Стара Загора на днешните избори е: Живко Тодоров (ГЕРБ) – 39,4% и Искра Михайлова ( " Възраждане " ) - 27,6%.  

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР