Досега забраната беше ограничена до инвестиции в ядрената, оръжейната, минодобивната,

...
Досега забраната беше ограничена до инвестиции в ядрената, оръжейната, минодобивната,
Коментари Харесай

ЕС наложи пълна забрана за инвестиции в Северна Корея

Досега възбраната беше лимитирана до вложения в нуклеарната, оръжейната, минодобивната, авиокосмическата, преработвателната и химическата индустрия, металургията и металообработването, съобщи кореспондентът на Българска телеграфна агенция в Брюксел.

Европейски Съюз вкарва и цялостна възбрана за продажбата на недопечен и модифициран нефт на Пхенян.

Сумите, изпращани от жители към Северна Корея, пък няма да могат да надвишават 5000 евро (15 000 евро досега), тъй като се допуска, че може да се употребяват в поддръжка на разработките на нуклеарни оръжия и балистични ракети.

Освен това страните от Европейски Съюз няма да възобновяват разрешенията за работа на севернокорейци, като се изключи бежанците под интернационална протекция.

Съветът прибавя трима жители и шест организации от Северна Корея в листата на подлежащите на запор на имущество и ограничавания за пътешестване.

Отбелязва се, че спомагателните наказания са провокирани от продължаващата опасност от Пхенян за интернационалния мир и непоклатимост. Приетите през днешния ден ограничения допълват глобите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и влизат в действие неотложно.

Досегашните наказания включваха възбрана на вноса от КНДР на водещи нейни експортни артикули, както и наемането на севернокорейски служащи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР