Досега открито никой не е заявявал категорично, че руският президент

...
Досега открито никой не е заявявал категорично, че руският президент
Коментари Харесай

Има ли Владимир Путин психично разстройство?

Досега намерено никой не е заявявал изрично, че съветският президент Владимир Путин има психологични проблеми. Но значително специалисти са загатвали за сходни и са се аргументирали с дългия престой на Путин във властта.
Известният телеграм канал General SVR, който постоянно се свързва с професор Валери Соловьов, който преди този момент е съобщавал за съществени здравословни проблеми с Путин , твърди, че физическите проблеми на съветския деспот се утежняват от съществено психологично заболяване. Това написа в публикация на rusmonitor.com. Според канала вследствие на прегледа са сложени две диагнози (в допълнение към към този момент съществуващата онкология и заболяването на Паркинсон). Една от диагнозите, най-важната за разбирането на протичащото се с Путин и вследствие на политическите процеси в Русия, в случай че бъде доказана, тази информация в действителност може да шокира, като се има поради, че притежателят й има пряк достъп до нуклеарния бутон. Твърди се, че лекарите, които са прегледали Путин са били единомислещи за диагнозата. General SVR твърди, че Владимир Путин е диагностициран с шизоафектно разстройство. Това е съществено психологично заболяване, което съчетава признаци на шизофрения и афектно.

Характеризира се с необикновени мисловни процеси и дерегулирани страсти. По-рано в изявление за rusmonitor.com политикът Иля Пономарев сподели, че не може да каже нищо за физическото положение на Путин , само че е сигурен, че съветският деспот е психологично болен

***

През 2014 година, когато Русия анексира Крим, стартира война в Донбас и стартира да се кара с целия свят, се надигна вълна от изявления, в които безразсъдството на външната политика на Кремъл се свързваше с психологичното заболяване на Владимир Путин. Цитира се, че Ангела Меркел е споделила тогава на Барак Обама, че Путин е " изгубил връзка с действителността " и има спекулации, че съветският президент е " невменяем умопобъркан ". Спадът в рейтинга на Путин през 2018 година принуждава специалистите да кажат, че обстановката се връща към 2013 година и е нужна нова външнополитическа случка, с цел да се активизират хората към Кремъл. Шегите на Путин за нуклеарна война (заплахите през днешния ден са реални) са тревожни в този подтекст.

„ Писах преди четири години, че всичко това припомня за „ Властелинът на мухите “, спомня си политологът Александър Морозов. „ И психолозите виждат това. Путин се държи като 14-годишен, а тези, които са към него се смеят като 11- годишни. Това е детско.

Американски психиатър, професор в Калифорнийския университет, Джеймс Фалън, който учи както диктатори, по този начин и потвърдени нарушители, открива доста прилики в съзнанието им. Сред тях са словоохотливост, пустославие, сексапил, безсрамна машинация, неистини, безчовечност, липса на възприятие за виновност, безнаказаност, импулсивност, хиперсексуалност (или, назад, асексуалност). Мнозина се отличават с ужасяващ артистичен усет, садизъм, необикновен егоизъм, отлична памет, неумирим вкус и сласт. Професор Фалън приказва за откритията си в книгата „ Психопатът от вътрешната страна: Пътуването на невролога в тъмния мозък “. Владимир Путин съставлява необикновен интерес за американския психиатър

Разбира се, не всички диктатори имат полови проблеми и не всички са садисти, само че множеството от тях имат тези черти. И тежък егоизъм: пресилена визия за лично великолепие и убеденост в, че са исторически определени. И ние виждаме същите черти при психопати и хора с нарцистично личностно разстройство. Но тук е належащо да се прави разлика сред съществуването на избрани черти и съществуването на психологично разстройство. Всичко това е налично у Путин и от ден на ден се показва по трагичен, до драматичен метод.

Възможно ли е да се каже, че психопатичните черти участват в характера на всеки човек? Путин има чертите на социопат. Социопатите са обединени от обстоятелството, че са били психически травмирани в ранна възраст. Но той няма подобен проблем. Повечето хора нямат тези черти, които се демонстрират през целия им живот. Тук приказваме за неизменност. Човек може да бъде нарцис, само че не и да има нарцистично личностно разстройство, тъй като хората с това разстройство не осъзнават, че са психологично заболели. Те не виждат нищо недопустимо в държанието си. Не е доста евентуално Путин да има нарцистично разстройство на личността, само че той има доста нарцистични черти и е доста наясно с дейностите си, това е нещо като игра. Хората, страдащи от психопатия, са сигурни, че тяхната порочност и безчовечност са безусловно естествени и допустими. И тук стигаме до втората огромна разлика сред умопобъркан и социопат. Общото за социопатите е фактът, че са получили някаква психическа контузия в доста ранна възраст, преди 10-годишна възраст. Може би в детството подобен човек е бил унизен или обичай и унижаван и той е злобен на целия свят. Много терористи са с такава биография.

Психопатът може да е отпред на терористична група, само че социопатите се трансформират в негови последователи, младежи, които усещат, че са неудачници, че светът ги е малтретирал и те би трябвало да му отмъстят. Този вид държание е сходно на това на Путин. Все още е мъчно да се каже, че Путин е 100% социопат или страда от друго личностно разстройство, само че е ясно, че той има възприятие за задача, което се трансформира в нездравословен шовинизъм, и макар че не се интересува от хората, той е наясно какво желае от тях. Всичко наподобява на пръв взор обикновено, само че комбинацията от такива черти e патология. Путин може да не е приключен умопобъркан, само че е очевиден социопат

Може ли психиатър да диагностицира политиците, без да прегледа  в детайли пациента? Трудно, само че от етична позиция е допустимо. Защото неговото положение и дейности е етичен проблем. Спомнете си, че такова мнение към този момент бе изразено за от специалисти на Йейлския университет за Доналд Тръмп. И да, те споделиха, че Тръмп е психологично болен и не е редно да бъде президент. Те бяха демократи, тъй че това  може да мине за политическо изказване. Неетично е да се слагат сходни диагнози, само че пък и обществото има право да знае какви хора влизат във властта и разполагат с всичките й лостове.

По-редно е експерт да прекара няколко дни с Путин и тогава да извършите разбор. Поведението е мъчно да се реши, тъй като и умопобъркан, и социопат, и нарцис се държат по един и същи метод, а диагнозата не може да се сложи от обществени изяви. Най-добре е да приказват хора, които са имали контакт с него. Такива оценки са давали хора, които са познавали добре сирийския президент Асад. Те са го диагностицирали като личностно разстройство, не като психопатия или социопатия.

Путин се държи като социопат, само че не знаем какво в действителност мисли. Вероятно даже хора в Кремъл не знаят какво се случва в главата му. Самите те дълго време подкрепят психологичните промени у своя водач, подхранвайки егото му с приказки за неговата незаменимост и великолепие. Така им е комфортно, с цел да гребат от властта с цялостни шепи, само че резултатът е опасност за заличаването на целия свят. Защото Путин към този момент е неуправляем и изключително рисков, тъй като се вижда, че не го интересува казусът с жертвите, да вземем за пример. Жертвите и от двете страни – руснаци и украинци. Не се интересува и от ориста на хората по света, тъй като съобщи, че държи пръста си на „ аленото копче “. Това са доста тревожни признаци, счита психиатърът Виктор Колнески. В такива обстановки даденият човек би трябвало да бъде стеснен, което към този момент е невероятно по отношение на Путин , тъй като той към момента е „ водача на самолета “, както се споделя.

Но е извънредно време да се съобщи, че този човек има проблем и това е заплашителен проблем за всички нас.

69-годишният съветски президент, чиято податливост към изолираност е засилена от защитните ограничения против ковид, наподобява от ден на ден като цялостно непознаване на модерния свят. Той непрестанно се рови в историята, с цел да подхранва персоналното предпочитание за великолепие. Той е в един тип самоиндуцирана идея за действителността, която е доста реваншистка, основана на предишното и на контузията от разпадането на Съветския съюз. Честно казано, ние сме в обстановка, в която водачът на огромна нуклеарната страна живее в личен свят и не харесва заобикалящия го.

Путин е повелителят, който ужасно държи светът да признае неговото великолепие. Смята да го реализира с всички вероятни средства, с които разполага. Това сигурно заплашва целият свят. И със сигурост е плод на психологично разстройство, без значение като какво тъкмо ще бъде диагностицирано.

Евгени Малцов


Огнян Стефанов
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР