Досега не се е случвало някой да обърне внимание по

...
Досега не се е случвало някой да обърне внимание по
Коментари Харесай

Рашков пита ”независимата” прокуратура защо чете лекции по право, а нарушава законите

" Досега не се е случвало някой да обърне внимание по какъв метод са се изграждали автомагистралите у нас. Нито прокуратурата, нито Министерство на вътрешните работи, нито предходното управление, нито управлението на ДАНС са се интересували законосъобразно ли протича това строителство, където се разхлабват милиарди пари на данъкоплатеца. Това безучастие инцидентно ли е, тъй като с идването на първия длъжностен кабинет неотложно започнахме инспекции? Къде бяха същите тези ръководители, които в този момент са народни представители? Стоят и мълчат. Да станат и да кажат за какво по тяхно време не стартира инспекция на методите, по които се строи Автомагистрала " Хемус ". Защото са бдяли за спокойствието на предходните ръководещи. Това е мнението ми, което за тяхно страдание се споделя и от болшинството жители ", уточни Рашков.

Той съобщи, че нередности са открити при ненадейно почналите поправки на над 400 язовира у нас. По думите на Рашков там са изтекли милиарди, а изразходваните суми са били неведнъж над нормалните цени. От ГЕРБ са изразходвали към 2/3 от бюджета на фонд от 80 милиона, който да послужи при изключителни обстановки като наводнения, да вземем за пример.

" Има разноски, които учудват ", уточни Рашков пред публицистите.

" В последните 2 седмици прокуратурата ни учи на право, чете лекции от коридора на Съдебната палата. Ние не знаем правото, Конституцията, Наказателно-процесуален кодекс. Само те знаят. Ние сме били нарушавали правила като върховенството на закона и правото. Питам се - тези, които се пробват да четат лекции от фоайетата на Съдебната палата за какво мълчаха и бездействаха за нарушавания за строителството на автомагистрали, поправки на язовири, отделянето на стотици милиони за строителството на детска болница, която не е почнала и все още. Не бяха подхванати и дейности по отношение на разкритията за трансплантациите. Къде бяха тези, които четат лекции по право, без да имат и опита, и познанията? И това в унисон ли е с правилото на правовата страна и върховенството на закона - да безделничат, в случай, че е изминал голям финансов запас от държавния бюджет? Онзи, който не съблюдава закона, да бъде по този начин добър и да не ни учи на право. Народът се наслуша на независимостта на прокуратурата. Тя основно се отнася до решенията, които може да взема без някой да се намесва, само че тя няма нищо общо с несъобразяването на закона от обвиняването, неспазването на закона от обвиняването, нарушаванията, които прави и безотговорността за тях. Никой не може да потърси отговорност на който и да е прокурор ", безапелационен беше Рашков.

Вътрешният министър разгласи, че основният секретар на Министерство на вътрешните работи е алармирал инспектората към Висшия правосъден съвет за това, че от 2018 година до ден сегашен Специализираната прокуратура не е придвижила 25 досъдебни производства, свързани с 25 проведени незаконни групи.

" Нямаме отговор какво е направено, дали е направено каквото и да било. Но посредством нашата самостоятелна прокуратура сме обезпечили " спокойствието " на тези 25 проведени незаконни групи, които да работят на територията на страната. Това схващат прокурорите, които ни четат лекции ", безапелационен беше Рашков.

Вътрешният министър разяснява акциите на Министерство на вътрешните работи против пазаруването на гласове на изборите предходната година. По думите му те са били изключително сполучливи, а свършеното от ведомството е станало мотив за реакции от страна на партии, които са взели участие в схемите. Рашков назова поименно ГЕРБ и Движение за права и свободи.

" Няма да престанем да изпълняваме отговорностите си по закон, макар ехото от нашата активност. Няма да ни тормози, че някой прави политическа нечиста сделка с запитване в Народното събрание... Щели да питат 20-30 пъти и ще се появяват на трибуната, с цел да ги виждат симпатизантите и електората им. Полза за това няма. Министерство на вътрешните работи е изпълнило отговорностите си по закон, без значение коя е партията, която разнася куфарчета из страната и купува гласовете на бедните български гласоподаватели ", уточни Рашков.

Очаквайте детайлности.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР