Досега не се е случвало да има 10 млрд. лева

...
Досега не се е случвало да има 10 млрд. лева
Коментари Харесай

Защо Бюджет 2021 е по-различен?

Досега не се е случвало да има 10 милиарда лв. недостиг за две години. Ясно е, че това е предизвикано от рецесията и бюджетът е друг точно поради рецесията с COVID-19, съобщи пред Българска национална телевизия икономистът Петър Ганев във връзка оповестения план на бюджета за 2021 година.

По думите на Ганев огромна част от разноските са записани като единични, макар че няма да са такива. В тази рубрика са включени пенсиите и детските надбавки, добави още той.

" Трябва да се съгласим, че този бюджет няма да остане по този начин за цялата годината. COVID-19 се употребява доста повече и за неща, които не са свързани. Думите са красиво подредени, а дейностите ги няма. Например се обръща огромно внимание на непознатите вложения, които е подозрително дали ще дойдат, само че не се обръща внимание на приключването на български капитали в чужбина. Няма и дума за обществените вложения, няма и задължения за тях ", съобщи икономистът проф. Гарабед Минасян и добави, че точно това основава спокойна среда за бизнеса.

По думите му обществените вложения са свързани с публични поръчки, а това буди подозрение за огромни корупционни практики и по тази причина държавното управление се пази от тях.

Ганев съобщи, че държавното управление е демонстрирало, че в случай че получи картбланш доста бързо може да напомпа недостиг. " От Европа няма кой да се скара за фискалната политика, тъй като държавното управление ги облича в еднократни разноски поради Коронавирус рецесията. Бюджетът е писан по този начин, че да има огромна доза ръчно ръководство. Ще влезем в година на рекордни вложения поради Плана за възобновяване на Европа ", сподели още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР