Досега бяха използвани познатите тояги срещу протестите. Политици, социолози, политолози

...
Досега бяха използвани познатите тояги срещу протестите. Политици, социолози, политолози
Коментари Харесай

Не е фашизъм - Стойчев и свободното му мнение са. Естетът Борисов и простите протести

Досега бяха употребявани познатите тояги против митингите. Политици, социолози, политолози и медии на ясла при ръководещите и Пеевски описваха хората на площадите като платени, неориентирани, заблудени, манипулирани, корумпирани, интересчии и прочие За всеки случай правеха спогодба, ча някои от тях са симпатични.
Само някои. Организаторите обаче – най-вече „ Отровното трио “ – са наложително купени, подли, комплексари, мразещи и налудни.

От няколко дни има нов детайл в пропагандата против митингите: липсва им хармония и се фашизират.

Д-р Любомир Канов в неделя по бТВ насочи неласкави думи по адрес на протестиращите и някои от уредниците. Много грозно било да се носи ковчег и да се хвърлят яйца. Неестетическо някак.

Може би да си министър на Борисов, да играеш с него карти, да се обзалагаш за мачове и да внасяш съмнителни ваксини са образец за хармония в политическото държание? Ами обичайте се тогава...

Бенедето Кроче дефинира наличието на термина „ хармония “: Език, форма и знаци. От това по какъв начин се употребяват и съчетават трите съставния елемент зависи и какъв ще е резултатът/протестът. Според Кроче човешката активност се характеризира от четири полезности: прелестното, същинското, потребното и справедливото. Традиционните категории на естетиката обаче той смята за спорни и метафизичен несъвършени. Става дума за трагизма, комизма, възвишеността, патетиката, трогателността, импонирането, грациозността, идиличното и елегантното. Несъвършени са, тъй като нямат ясни граници и постоянно се допълват или не намират общ „ език “.

Българският министър председател Бойко Борисов има персонален принос в естетиката на връзките в политиката.

Откъси от изтекли записи, за които е потвърдено, че са достоверни:

„ От " Еврохолд " на тоя да му размажа физиономията, че не преценява с мене… “. “

„ Да. Да, несъмнено. Не. Не, не, не – документално не. Ъъъъ, Цвета… Просто Цвета да каже „ аз съм елементарна кърджалийска пут*а и не мога да права разлика сред всеобщо изтребване и геноцид. Съобразете се с мойта дивотия и по този начин. Това не е незабавно да ме търсите. Спешно е незабавно, това е… Просто, споделя си, че е елементарна дамата, и си… “

„ Когато си елементарен е елементарно. Аз сутринта три пъти на един му обяснявах, тъй като съм елементарен и не знам британски, не съм схванал това, което ми е казвал, вярно, и съм ги наеб*л с 200. Едни чужденци, министър председатели. И са като усетиха, че съм им го вкарал, аз съм се оправил, а те са затънали, и се обаждат да ми кажат за какво съм ги (…). Викам, бе, не е с неприятно. Прост съм. Нали британският ми е неприятен, в действителност аз мислех, че това желаете, мама му д*ба, жалко. Е, но то… то се набутало към този момент в дупар*та и си се такова. И си се върти дори. “

„ Сутринта имах същия случай и Влади Горанов, беха Сотир, Гешев, по телефона, и се смеят там безшумно, а аз с такова наслаждение му изяснявам на сътрудника германец, баварец, че разследване мойта дивотия всичко се е случило. И след това, по-късно и на сътрудник маджарин и на сътрудника поляк. И най-после Гешев вика: „ Абе аз обичам да се праим на вманиачен, ма вие господин министър председател, май се вършиме доста сполучливо “. Не, бе, крещя, братко – елементарен съм и ми е елементарно. То е кофти да си комплициран. Аз съм като тея старите трактори – кво и да му сипеш, той си пърпори и си върви. Така че, по този начин ѝ кажи на Цвета Караянчева. Да изяснява всичко със простотията си “.

Ако тези образци не стигат, прибавете чекмеджето с милионите евро, кюлчетата и пищова...

Относно ковчезите… Имаше подобен епизод. Само че бе показано символичното заравяне на неприятното ръководство. Смешно е да се изяснява толкоз явно нещо. По целия свят се върша сходни неща, в Съединени американски щати също. И никой не търси естетиката, когато би трябвало да се покаже уродливостта на едно ръководство или управнически решения.

За фашизиране на митингите заприказва Георги Любенов по Българска национална телевизия и упорито подкани Татяна Буруджиева да „ захапе “ тематиката. И тя я „ захапа “, гневейки се на протестиращите, които не били съгласни с мнението на политолога Стойчо Стойчев и го замеряли с яйца след предаването „ Панорама “ в петък. Стойчев имал право на персонална позиция и мнение и никой не можел да му отхвърля това. Права е, само че би трябвало да е забелязала, че на Стойчев освен никой не му отхвърля думата ами даже доста постоянно му я дават всички проправителствени медии. А те не са малко. Пеевските го цитират патетично, евентуално като почитание към естетиката… Самата Буруджиева може да съперничи по брой тв изяви с проф. Антоанета Христова, което единствено по себе си би изненадало даже екипа на " Гинес "...

Доц. Стойчо Стойчев спретна (не)естетична офанзива против шефа на Държавната психиатрична болница „ Св. Иван Рилски “ доктор Цветеслава Гълъбова.
Той се снима пред лечебното заведение в странни пози и изиска оставката на лекарката, като направи колаж, който популяризира в мрежата. В поста Стойчев, който е учител в СУ написа следното:

#блокада на #гълъбарника
#ОСТАВКА на буля Цвецка!
#цвецкавън от #лудницата Курило!
Всеки ден ще е по този начин до оставката!
Обявявам #Курилоград за ЛУДНИЦА НА СВОБОДАТА без Цветеслава Гълъбова!

.
Не, не е фашизъм, - вика Буруджиева, - Стойчев и свободното мнение са...

Хубавото при Буруджиева е, че елементарно я разбираме: Стойчев е в жанра романтизъм, а протестиращите ги тресе див фашизъм.

В своето есе „ Вечният фашизъм “ Умберто Еко разказва 14 условия, при които може да се приказва за фашизъм. Между тях са: фетиш към традициите; дейности поради самите действия; съмнение към интелектуалците; поддръжка на мита за заговор; мачизъм, сексизъм и неприемане на ексцентричното полово поведение; надменно отношение към парламентаризма; висш водач и благодарен народ.

Кое от тези условия приляга на протестиращите? А на ръководството? Любенов очевидно е обожател на Гала, а не на Стенли Пейн, да речем. Еко е на светлинни години от „ сторгозийската школа “ на Гала, по тази причина тя ненавижда протестиращите и обича Бойко. Това за протокола.

Клод Хелвеций споделя: Глупостта непрекъснато желае да се изяви, само че тъй като няма какво значително да каже, ни залива с празни думи.

За всички под знамето буруджиево припомняме, че поради изложение на позиция и рецензии към властта, прокуратурата и някои политици, публицисти, медии и цивилен деятели са подложени на репресии, продължаващи години наред. Повдигат им се обвинявания, привиквани са на разпити, с тях се „ заемат “ КПКОНПИ, ДАНС, Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и прочие Не са необичайност заканите. На неправилните медии се отрязва достъпът до реклами, а компании, банки и предприемачи са предупреждавани да не популяризират в тях, тъй като ще пострадат. Това въпросните „ бранители на свободата на словото “ в никакъв случай не загатват в царствения си студиен яд.

Д-р Димитър Попкутуев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР