Досъдебно производство за пране на пари е образувано по казуса

...
Досъдебно производство за пране на пари е образувано по казуса
Коментари Харесай

Започна досъдебно производство за къщата в Барселона

Досъдебно произвеждане за пране на пари е формирано по проблема с " къщата Барселона ".

Разследването се води под надзора на Специализираната прокуратура.

Бившият министър председател Бойко Борисов към момента не е разпитан по следствието, давал е пояснения по време на предварителната инспекция.

Назначени са разнообразни експертизи, доста от тях финансови, с цел да се реши по какъв начин ще продължи това досъдебно произвеждане - дали и в случай че да кой ще получи обвинявания по него, както и кои лица от разпитаните по време на предварителното произвеждане ще би трябвало да бъдат разпитани и в процесуално качество по време на самото следствие под формата на досъдебно произвеждане, в което се събират годни за показване пред съда доказателства.

На този стадий не може да каже какъв брой ще бъдат обвинените по това следствие.

От Специализираната прокуратура разясниха настояването за предварително преустановяване на мандата на основния прокурор с думите " че не виждат причини за това деяние ".

От прокуратурата отхвърлиха, че по време на следствията в президентството, са нахлували незаконно в тази постройка.

" Магистрати от Специализираната прокуратура в никакъв случай и по никакъв метод не са нахлували в постройката на президентството. Магистрати от Специализираната прокуратура направиха и започнаха дейности по следствието след съответно позволение от български съд. По отношение на подслушванията - изрично за нелегално и нерегламентирано подслушване не може да става и дума. Категорично при потреблението на специфични разследващи средства прокурорите прецизно съблюдават закона. Не са подслушвани политици ", съобщи Валентина Маджарова, началник на Специализираната прокуратура.

От Специализираната прокуратура прецизираха, че има лица, които са били подслушвани по две досъдебни производства- едното е за разпространяване на цигари без бандерол, а другото за произвеждане на марихуана и амфетамини.

В момента, в който част от тези лица, които са били подслушвани, са станали кандидат-депутати Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " е прекратила използването по отношение на тях на Специални разследващи средства и е докладвала за това на Специализираната прокуратура.

Подслушване въпреки всичко е имало, само че не на протестиращи, а на проведена незаконна група, ръководена от Васил Божков, за което на Васил Божков към този момент е повдигнато обвиняване.

Според следствието задачата на тази проведена незаконна група е била да провокира ескалация и напрежение по време на митингите предходната година, с което да застрашат живота и здравето на хората.

По този мотив на Божков е повдигнато ново обвиняване за управление на тази проведена незаконна група и е изпратено второ искане за екстрадиция от Дубай.

Това са част от специфичните разследващи средства, които бяха огласени от прокуратурата още през юли месец предходната година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР