Дори видът захар, който използвате, може да повлияе на появата

...
Дори видът захар, който използвате, може да повлияе на появата
Коментари Харесай

7 експертни съвета, които можете да използвате, за да свиете порите си и прикриете мазната кожа

Дори типът захар, който употребявате, може да повлияе на появяването на запушени огромни пори и мазна кожа. Ако желаете да ги скриете, по-добре е да не употребявате пудрата прекомерно постоянно. Освен това би трябвало да знаете по какъв начин да я прилагате вярно.

Ние избираме да се оправим с повода, а не със признаците и бихме желали да ви предложим някои професионални препоръки, които могат да оказват помощ за минимизиране на порите.

1. Премахнете рафинираната захар от диетата си.

Яденето на рафинирана захар и надълбоко пържени храни в огромни количества може да запуши порите ви. Това се случва, защото производството на себум се усилва заради равнищата на инсулин . Можете елементарно да избегнете това, като замените рафинирани захари с техните здравословни заместители. Това може да бъде  кафява захар или нектар от агаве, да вземем за пример.

2.

Не използвайте мокри кърпички много постоянно.

Експертите споделят, че кърпичките с масло дори могат да бъдат нездравословни за кожата ви. Вие просто лекувате признак, до момента в който главната причина не е позволена. Освен това, те може да лишат кожата ви от нужните масла и да доведат до  повишено произвеждане на масло за компенсиране .

3. Минимизирайте производството на масло с дестилат от зелен чай.

Продуктите за грижа за кожата с екстракт от зелен чай успокояват и защищават кожата. Те също по този начин понижават производството на себум и забавят стареенето. Добре е да се използва за всички видове кожа, освен в случай че не сте свръхчувствителни. Но внимавайте с нанасянето на чист дестилат от зелен чай върху кожата си. Използвайте артикули за грижа за кожата с този дестилат всеки ден.

4. Не продължавайте да нанасяте грима си с пудра през целия ден.

Ако използвате пудра за грим през целия ден, всеки ден може просто да запушите порите си. Освен това тези артикули нормално съдържат талк, който може да раздразни очите и носа ви.
Освен това експертите предлагат да употребявате пухкава четка за грим вместо тампон, за да сведете до най-малко запушването на порите си.

5. Използвайте артикули с некомедогенни съставки.

Преди да закупите артикули за грижа за кожата, уверете се, че те не съдържат комедогенни съставки, които могат да запушат порите. Това включва зехтин, кокосово масло, масло от ший.
Рициновото масло, маслото от конопено семе, маслото от жожоба и минералното масло е по-малко евентуално да запушат порите ви .

6. Използвайте почистващ препарат със салицилова киселина.

Акнето запушва порите ви. В резултат на това прави порите ви по-забележими. Проучванията показват, че потреблението на почистващ препарат със салицилова киселина може да помогне за отпушване на порите ви . Някои почистващи препарати, съдържащи салицилова киселина, са задоволително нежни, с цел да се употребяват даже всеки ден. Проверете инструкциите, с цел да видите дали стават за ежедневна приложимост или не.

7. Използвайте почистващи препарати на база гел.

Още един съвет, който експертите предлагат, е използването на почистващи препарати въз основата на гел вместо лосиони . Те са положителни в изчистването на непотребния себум и това води до минимизиране на появяването на огромни пори.

Как се справяте с появяването на огромни пори? Кои неточности можете да идентифицирате от вашия опит, които утежниха обстановката с ненужно масло и запушени пори?

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР