Дори точното му изписване - cà phê sữa đá, подсказва,

...
Дори точното му изписване - cà phê sữa đá, подсказва,
Коментари Харесай

Кое е специалното на виетнамското кафе

Дори точното му изписване - cà phê sữa đá, подсказва, че става дума за едно по-специално кафе. И в действителност е тъкмо такова.
 Flat White, по какъв начин се появява и по какъв начин се подготвя най-кадифеното и кремообразно кафе
Кое е най-кадифеното кафе

Плътно, уравновесено, кремообразно

Този тип кафе се назовава още виетнамско и е измислено през 1850 година, когато Виетнам е бил под ръководството на Франция. За този интервал се знае, че е било мъчно млечните артикули да се запазят пресни поради влажния климат на Виетнам.

Междувременно в Европа набира известност кондензираното мляко. То доближава и до Виетнам, с помощта на това, че е бил колония на Франция. Така кондензираното мляко стартира да се употребява като сурогат на прясното мляко в кафето. В следствие комбинацията става толкоз харесвана, че се трансформира в напълно независима напитка.
 Снимка 601841

Това, което обаче прави cà phê sữa đá-та още по-специална, е използването на специфичен филтър, който има формата на чаша, за изработката. Мляно кафе се поставя във филтъра, сипва се и гореща вода. След това се оставя кафето постепенно да " изкапе " през филтъра в чаша, в която авансово сме сипали кондензирано мляко.
 Кафе, яйце и какво съставлява необикновеният способ за пречистване на скандинавците
Защо скандинавците са правили кафето си с яйце

И то непосредствено с черупката

За виетнамското кафе желано е 100% арабика, само че пък с мрачно изпечената робуста се получава по-гъста напитка. Друга причина робустата също постоянно да се употребява за cà phê sữa đá е фактът, че горчивината на зърната идеално добавя усета на кондензираното мляко, написа Tasting Table.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР