Външната политика на всяка страна е различна в много аспекти

...
Външната политика на всяка страна е различна в много аспекти
Коментари Харесай

Защо Малайзия подарява орангутани срещу палмово масло

Външната политика на всяка страна е друга в доста аспекти и това е изцяло обикновено. Малайзия обаче изненада с едно свое решение.
 BiodiverCity, Пенанг, Малайзия и градът, който ще е основан с мисъл за устойчивостта и биоразнообразието
Това ли ще е най-устойчивото място за живеене на планетата

Три острова на фантазиите

Според The Guardian, страната е решила да подарява орангутани на страните, които купуват от нея палмово масло. Именно Малайзия е вторият максимален производител на палмово масло в света.

А то се използва в огромна част от питателните артикули, които консумираме всеки ден, както и в козметиката. От пици и бисквити до червила и шампоани.
 Снимка 664421

Проблемът е, че точно добивът на палмово масло се счита за причина за обезлесяването в Малайзия и прилежаща Индонезия, което визира директно орангутаните и други типове.

Според министъра на плантациите и суровините Джохари Абдул Гани, подаряването на орангутани на основни сътрудници и купувачи като Европейския съюз, Китай и Индия ще покаже на света, че  " Малайзия е ангажирана с опазването на биоразнообразието ".
 Снимка 664420

От предходната година Малайзия е под напън от Европейски Съюз, който утвърди възбрана за импорт на артикули, свързани с обезлесяването на региони. Така наречената " орангутанска дипломация " е въодушевена от Китай и тяхната дипломатическа стратегия, включваща панди.
 Палмовото масло, производството му, за какво е толкоз на ниска цена и дали може да е потребно
Какво не знаем за палмовото масло

Колко е нездравословно в действителност и може ли да бъде потребно

Обикновено те дават чартърен две панди на задгранични зоопаркове за 1 милион $ на година. След това пандите биват връщани в Китай, където не престават живота си, а парите се употребяват за запазване на околната среда.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР