Дори от Ferrari, които са сред най-консервативните автопроизводители в света, най-накрая официално

...
Дори от Ferrari, които са сред
най-консервативните автопроизводители в
света, най-накрая официално
Коментари Харесай

Първият SUV на Ferrari – V6 хибрид и 4х4

Дори от Ferrari, които са сред най-консервативните автопроизводители в света, най-сетне публично признаха необходимоста от съществуване на кросовър в гамата си. Интересно е да си представим какъв ще бъде първият SUV от Маранело?

Датата за неговия дебют е планувана за 2022-а година и към този момент е известно името му - Purosangue (итал. чистокръвен). С него компанията се пробва да подчертае, че първият й SUV ще стане пълновръстен член на моделната й гама. Но до не толкова отдавна италианците се кълняха че никога няма да създадат кросовър...

Въпреки че не удържаха на думата си моделът Ferrari Purosangue е одобрен към този момент за производство артикул, стартирането на автомобила е част от четиригодишния производствен проект, в границите на който ще бъдат основани 15 нови модела. 60% от тях ще имат хибриден силов елемент с V-образен шестцилиндров мотор, включително и новият кросовър.

Ferrari Purosangue ще употребява новата платформа Front- and Mid-Engine Architecture /с предно и средно разположен двигател/. Моторът V6 ще е разположен начело, само че в рамките на междуосието, а откъм гърба по системата “трансаксъл ” ще са разположени предавателната кутия и електромоторът. В момента още не е известно дали елмоторите ще са два или един. Естествено, трасмисията ще е за пълно задвижване, окачването ново с регулируем пътен луфт.

Независимо че за този клас автомобили компонентите са общо взето еднакво разпространени, представителите на компанията акцентират, че кросъвърът им няма да припомня нещо досегашно, а че ще е необикновен и запаметяващ се автомобил.

По всяка възможност формата му ще е купеобразна и доста динамична, само че все пак машината ще има четири порти. В тази заявка не прозира нещо ново и поради това ни остава единствено да гледаме предположенията на разнообразни любители дизайнери, поместени в мрежата, до момента в който не дебютират концептът и серийното му изпълнение.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР