Дори очите на Ивето са били зашити! Нямала е лице!

...
Дори очите на Ивето са били зашити! Нямала е лице!
Коментари Харесай

Майката на убитата Ивета иска доживотен затвор за Теньо

Дори очите на Ивето са били зашити! Нямала е лице! Чух единствено писъците на снаха ми...Брат ми и мъжа ми също я видяха...Главата й е била на кайма. Без лице. Телцето едва и цялото лилаво....Здраво място не й е оставил този урод! Винаги рева, като си показва какви пъклен болки е изтърпяла, до момента в който е изпаднала в кома....Дори и докторите в „ Съдебна медицина “ в Бургас бяха потресени. Само споделяха: тя не е за гледане! Мразя го от дъното на душата си този изрод!

Тези, пропити с болежка, смут и яд думи никоя майка не би могла да си показа даже в най-големите си кошмари, че в миналото може да изрече. Те обаче са действителност и са на майката на нежната 19-годишна Ивета Тинева, убита посредством свиреп побой в Айтос от бащата на детето си, с който е живяла на фамилни начала – Теньо Енчев. Майката Димитринка Тинева, която живее в София, описа пред БургасИНФО за зверствата, на които е било подложено момичето, за пъкъла, който е понасяла, за хилядите опити на една майка да отбрани детето си, за многочислените неистини и операции, с които Теньо е държал в ръцете си Ива. Днес майката, разкъсвана от тъга, желае правдивост за килъра на детето си – пожизнен затвор, без право на подмяна за 27-годишния Теньо Енчев.

Когато детето на малолетната тогава Ива се е родило през октомври 2015 година, татко му Теньо е бил пандиза. Изтърпявал е присъда за обири, което обаче въобще не му е пречело да си прави гордо селфита от килията. За бебето Наско през това време са се грижили Ивето и нейната майка. „ Отгледахме го до 6-месечна възраст и когато наближи да излезе Теньо от пандиза, тя изчезна с детето и на другия ден ми се обадиха от Айтос с баба му! Увещаваха ме, че се е трансформирал и щял да бъде добър татко, не трябвало да разрушавам фамилията им! Нямаше какво да направя....Мисля непрекъснато за това, пробвах стотици пъти да я разделя от Теньо, само че не съумях, не ме послуша....Казваше ми:

Мамо, аз не те послушах, в този момент ще си го понасям, не желая Наско да пораства без татко! Говорех й, че ще си отгледаме детето и без него, само че без резултат! “, описа почернената майка на Ивета пред БургасИНФО. Така младата майка заживява с Теньо в Айтос. Нейни близки настояват, че тя е била подлагана на систематичен тормоз, съдбовният побой в нощта на 16-ти против 17-ти юни не е бил случаен. Случвало се да я пребива даже за счупена чаша.

Миналата година Ива съумяла да избяга от къщата на ужасите, която се намира на ул. „ Хаджи Димитър “ 12 в Айтос. Била пребита, само че съумяла да се добере до автомагистралата боса, без документи и телефон. „ Добри хора й помогнаха и си беше 3 месеца при нас в София. Той й сподели, че в случай че не се върне при него, ще я изкара морално пропаднала и ще каже, че си е зарязала детето. “, описа майката. През това време Теньо изпратил на Ива дребни снимчици (вижте ги по-долу), с оскъдни извадки от документ, с който той желал да й покаже, че е припознал дребния Наско и че има права над него. Така ловко сложил капан на Ива и една нощ тя изчезнала от София и се върнала назад при него в Айтос. След гибелта на момичето се оказало, че това е било една голяма операция и Теньо в никакъв случай не е припознавал детето.

„ А като си помисля единствено, че се пробвах да подкрепям с него другарски взаимоотношения по едно време единствено, с цел да не ми ограничи достъпа до нея... “, описа съкрушената през днешния ден майка Димитринка Тинева. Жената е поддържала скрито връзка с щерка си, непрекъснато е търсила доказателства, че момичето е добре, че не е бито.

Молела е Теньо да й праща фотоси на Ивето, с цел да се увери, че тя е невредима. При един от чатовете си с него, той й посочил фотография на момичето с разрушена уста, друга - с издут крайник. Казал, че била паднала...

През последните месеци Теньо работел в строителството, постоянно злоупотребявал с алкохола, приемал и опиати.

Последният скришен диалог на Ива с майка й бил на 14-ти юни, няколко дни преди нещастието. Той траял 24 минути. „ Говорихме си общи неща и категорично три пъти я попитах дали се карат, дали я удря...Тя ми отговори негативно. Каза, че той е по през целия ден на работа, а тя гледа Наско. Сподели ми, че желае да го даде на детска градина и да стартира работа, само че Теньо не разрешавал....После, когато се срещнах с приятелката й в Айтос, момичето ми сподели, че постоянно я биел, само че тя не е желала да ме тревожи, най -вече поради здравословното ми положение. “, сподели майката. Жената е претърпяла комплицирана коремна интервенция. Тя няма пояснение за точната причина, провокирала смъртоносния побой над Ива. Не има вяра, че експанзията му е била провокирана поради това, че детето се било напишкало, защото побоят е почнал още от заведението, където са били преди да се приберат у дома.

Тя се тормози дали Теньо няма да се размине с по-леко наказване, защото чака делото да мине по съкратената процедура. Допълнителните й подозрения са свързани и това, че от пребиваването му в пандизите той има опит и добре познава законите.

Единствените сили, които са останали у скърбящата майка на момичето са поради дребното внуче Наско.

„ Всички ще се грижим за него, нищо не му липсва! Целият блок го обожава.Той е лъчезарно и усмихнато детенце! Имам поддръжката на хиляди другари левскари, ние сме като едно семейство. Даже доскоро ми предлагаха пари, само че отхвърлих. Той си има всичко належащо. “, сподели дамата.

Тя е безапелационна - упорства за най-тежкото наказване за килъра на Ивето, която вечно ще остане на 19 години.

На гроба й е подложен венец с надпис "От майките на Бургас ".

Съдбата на момичето трогна хиляди хора, а непозната жена срещнала Димитринка Тинева и пъхнала в ръката й 50 лв. за закупуването на венец от нейно име. Този венец е от името на всички майки, чиито дъщери са жертва на сходна жестока орис - да живеят със своя принудител.

"Сърцето ми щеше да се пръсне, само че когато докарахме тялото на Ивето в София, първото нещо, което направих, бе да поръчам този венец. Майки, нека тези мои думи стигнат до вас, с цел да знаете, че съблюдавах обещанието си! Обещах ви и да бъда мощна, с цел да получи отмъщение килърът на детето ми и ще бъда!!! Аз държа на думата си! Благодаря и на всички хора, станали съпричастни с моята болежка!!! ", сподели майката на Ивето.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР