Дори инженерите на Panasonic да са участвали активно в разработването

...
Дори инженерите на Panasonic да са участвали активно в разработването
Коментари Харесай

„Tesla ще трябва да ни настигне“: BMW създаде подобрени батерии с до 30% по-голяма автономност

Дори инженерите на Panasonic да са взели участие интензивно в създаването на акумулаторната батерия 4680, Tesla афишира основаването ѝ за свое персонално достижение. Оказва се, че BMW не е останала безучастна и е усъвършенствала цилиндричните акумулаторни кафези, подобрявайки техните характерности до равнище, което надминава това на Tesla.

Главният действен шеф на BMW Group Милан Неделкович даже съобщи софтуерно предимство над Tesla – съгласно него последната ще би трябвало да настигне BMW:

„ Tesla ще би трябвало да ни настигне. Всъщност ние не обръщаме внимание на изоставането от Tesla – ние се занимаваме с дизайна на батерията, който подхожда на нашите артикули и на нашите хрумвания за това по какъв начин би трябвало да се осъществят пътните качества на нашите коли. “

заяви Неделкович

Изследователския център на BMW в Германия е подобрил характерностите на цилиндричните литиево-йонни тягови акумулатори по няколко критерия по едно и също време. Докато препоръчаните от Tesla акумулатори 4680 са с диаметър 46 милиметра и височина 80 милиметра, което дефинира самото означение на размера, от BMW са нараснали височината на цилиндъра до 95 или даже 120 милиметра, според от модификацията, като са запазили същия диаметър.

Плътността на предпазване на заряда е увеличена с 20%, а количеството на въглеродните излъчвания при производството е понижено с 60%. Пробегът на придвижване е повишен с 30% до към 800 километра, само че не цялото нарастване се дължи на оптимизациите на равнище обособени кафези, а частично на подобренията в оформлението на равнище батерия.

Трябва да се означи, че BMW ще създава тяговите акумулатори от 6-то потомство, които имат горепосочените преимущества в съдействие с китайската компания CATL, само че то ще стартира едвам през 2025 година. Може би до тогава Tesla ще предложи нещо ново, а различен значим аспект на конкуренцията са индустриалните разноски, които Tesla може да поддържа много ниски заради мащаба на активността си. BMW може да разчита само на индустриалния капацитет на CATL, която е водач на международния пазар.

Ръководителят счита, че с цел да се реализира триумф в бранша на напълно електрическите транспортни средства, е извънредно значимо да се познават задълбочено всички аспекти на задвижването с акумулатори.

„ Ето за какво ние имаме и личен дизайн на електрически мотори и те са изцяло разнообразни от останалите на пазара. “

каза още Неделкович

BMW, която сподели първия първообраз на бъдещите си електрически автомобили на ревюто за подвижност IAA в Мюнхен през септември е в конкуренция с Mercedes-Benz, Tesla и китайските производители за пазарен дял изключително в Китай – най-големия пазар на електрически автомобили в света, където търсенето отслабва, а конкуренцията от страна на локалните производители е яростна.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР