Дори и в забързаното ежедневие трябва да се грижим за

...
Дори и в забързаното ежедневие трябва да се грижим за
Коментари Харесай

Как да повдигнем настроението си, ако разполагаме с 1, 5 или 30 минути

Дори и в забързаното всекидневие би трябвало да се грижим за здравето си – и физическото, и психическото.

Затова и специалисти разкриват пред гръцкия Shape какви са дребните трикове, на които можем да разчитаме да ни оказват помощ да повдигнем настроението си даже в случай че разполагаме единствено с няколко свободни минути.

Ако имате 1 минута:

  • Усмихнете се. Изследванията демонстрират, че самото придвижване на лицевите мускули усилва притока на хормони. Така безусловно излъгваме мозъка си, че сме щастливи.
  • Поглезете се с парче шоколад. Не единствено е вкусно, само че и ни кара да се усещаме щастливи.
  • Обкръжете се с цветя. Те незабавно подтикват настроението ни, показват проучвания от Харвард. С изследване учените там потвърждават, че когато се разсънваме с панорама към красиви цветя, денят ни протича по-приятно и умерено.

 Как да повдигнем настроението си, в случай че разполагаме с 1, 5 или 30 минути

Ако имате 5 минути:

  • Носете нещо алено!  Според проучване на Американското общество на психолозите аленият цвят прави дамите по-привлекателни и покачва самочувствието им.
  • Отделете време за домашния си любим. Кучето в действителност е най-хубавият другар на индивида. Според проучвания от Университета в Мичиган, играта с кучето освен усъвършенства настроението ни, само че ни и въздейства по същия метод, както срещата с непосредствен другар.
  • Поставете си дребна задача и се постарайте да я свършите добре. Според проучване от университета в Охайо, хората, които си слагат цели, се усещат добре за себе си и живота си. Може да бъде оправянето на леглото заран или пет минути разтягания преди да тръгнете към офиса.

Ако имате 30 минути:

  • Хващайте иглите. Проучване, оповестено в здравното списание Journal of Nursing Scholarship, открива, че практикуването на занаяти като плетенето и шиенето оказва помощ на хората, които се грижат за своите близки, страдащи от рак, да се провиснал. Ако не знаете по какъв начин да плетете, можете да опитате да рисувате.
  • Излезте на открито. Разходките навън ще покачат равнищата на норепинефрин, химикал, който оказва помощ на мозъка да ръководи напрежението, до момента в който заниманията навън покачват настроението, съгласно откриватели от Университета в Есекс в Англия.
Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР