Дори да сте напълно съгласни и непрекъснато да си рецитирате

...
Дори да сте напълно съгласни и непрекъснато да си рецитирате
Коментари Харесай

Хранене от скука - как да го преодолеем?

Дори да сте изцяло съгласни и непрестанно да си рецитирате мислено фамозната фраза на римския мъдрец Квинтилиан, която гласи Живея не с цел да хапвам, а хапвам, с цел да пребивавам, е неоспорим факт, че ние не всеки път се храним за да живеем или пък тъй като сме гладни. Често се храним от досада и безучастие.

Тук ще ви покажем по какъв начин да преодолеете навика да посягате към храна от досада, който умерено можем да причислим към нездравословните привички в храненето.

1. Декорирайте хладилника си!

 Хранене от досада - по какъв начин да го преодолеем?

С храненето ни от досада се свързва честото " подскачане " до хладилника. Надниквайки в него, все ще попаднем на нещо, което да ни се услади. Не тъй като сме гладни, а тъй като се чудим какво да вършим и хоп - " нещото " към този момент освен че е попаднало в полезрението ни, само че е и в устата ни...

Трудно ще можете да заключите хладилника си, тъй че да го държите на разстояние от вас самите. Можете обаче да му измислите ефектна украса, която да ви възпира от мислите ви за храна. Облепете го със фотоси на дебели хора или пък си направете таблица кои храни, намиращи се в него, на какъв брой калории се равняват. Така да вземем за пример несъмнено бихте се изненадали, че единствено в 100 г луканка се съдържат цели 460 калории, а в същото количество шпеков колбас - над 450 калории. Дори сиренето пармезан, което обожаваме, съдържа към 420 калории на 100 година

Съзерцаването на сходна хранителна информация, сложена на видно място на хладилника ви, би подействала много обезкуражаващо на желанието ви да посегнете към нещо за похапване или пък да се отдадете на прочувствено хранене.

2. Ангажирайте ръцете си!

 Хранене от досада - по какъв начин да го преодолеем?

За разлика от животните, ние няма по какъв начин да се храним, без да използваме ръцете си. Ами ангажирайте ги! Научете се да плетете, да бродирате, рисувайте, градинарствайте и въобще всичко, което ви хрумва за ангажиране на ръцете ви. Можете да ги впрегнете в разчистване на дома ви, което ще има и практична устременост. Или пък за спортуване - още по-добър вид. Скачайте на въже, правете лицеви опори, коремни преси и така нататък Колкото по-дълго време ръцете ви бъдат заети с нещо, толкоз по-дълго ще ги държите надалеч от храната!

3. Ангажирайте мозъка си!

Да, с изключение на да ангажирате ръцете си, ще би трябвало да ангажирате и мозъка си, тъй че в главата ви да не изниква облика на добре изпечено пилешко бутче, да вземем за пример.

Как можете да ангажирате мозъка си обаче? Много елементарно - започнете да редите пъзели, да решавате кръстословици или судоку. Разнообразете всекидневието си с игра на карти или пък с някоя друга настолна игра, която може да изнамерите в интернет.

С сходни игри ще ангажирате освен личните си разум и ръце, само че и тези на членовете на фамилията ви. Все отново едва ли желаете вие да изглеждате като фиданка на фона на група от мишелинчета, в каквато са се трансформирали околните ви. Хей по този начин, не заради апетит, а поради храненето от досада!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР