Допреди няколко седмици всеки от нас пазаруваше по всяко време,

...
Допреди няколко седмици всеки от нас пазаруваше по всяко време,
Коментари Харесай

Коронавирусът и в кой ден от седмицата е най-добре да пазаруваме

Допреди няколко седмици всеки от нас пазаруваше когато и да е, тъй като постоянно се оказваше, че нещо в хладилника е свършило. Не беше проблем да отскочим и по няколко пъти до магазина, с цел да вземем яйца, самун или нещо друго, което сме не запомнили.

Сега обстановката постанова друго държание и по тази причина се опитваме да купуваме артикули най-малко за към седмица напред. Има и график с часове за извършването на покупки съгласно възрастта. Това са част от ограниченията за понижаване риска от разпространяване на ковид. Колкото по-малко хора има в магазина, толкоз по-добре за нас.

Именно по тази причина френски експерти направиха изследване на огромните търговски вериги и супермаркети във Франция, с цел да открият кои дни в седмицата е най-безопасно да пазари, или казано с други думи по кое време е най-ненатоварено откъм хора.

Независимо че изследването е правено във френската комерсиална мрежа, изводите са си безусловно годни и за други страни, в това число и България.

Оказва се, че по средата на седмицата е най-благоприятното време за извършване на покупки. Причината - тогава в магазините вървят минимум хора, заобикаля се чакането по опашки и, затова, рискът от заразяване е минимален.

От друга страна, петъците се оказват най-неблагоприятни за извършване на покупки.

Изследователите следят, че от началото на пандемията има сериозен спад на визитите в магазините през уикенда, за сметка на напора в петъците обаче.

Именно по тази причина, най-разумно е да си изберем различен ден от седмицата (различен от петък), с цел да избегнем скупчването на повече хора, пишат от Business Insider. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР