Допитването е представително за пълнолетното население на страната, проведено е

...
Допитването е представително за пълнолетното население на страната, проведено е
Коментари Харесай

Над половината българи са свили потреблението си и очакват тежка зима

Допитването е представително за пълнолетното население на страната, извършено е през август, септември и октомври измежду над 1000 респонденти по метода директно полустандартизирано изявление " лице в лице ". То включва елементи от постоянните изследвания вид " Омнибус " на " Тренд ".

76% от българите се опасяват по какъв начин ще изкарат зимата, а 78% от хората споделят, че се опасяват по какъв начин ще се оправят във финансово отношение през идната една година, сподели съоснователят на Агенция " Тренд " Евелина Славкова, която показа изследване на икономическите настройки на финансовия конгрес NEXTDiFi 2022 в София.

Заради страха от утежняване на финансовото положение българите свиват потреблението. Анкетираните показват, че лимитират покупките на артикули за дома и облекла.

Общо 56% декларират, че пазарят по-малко хранителни артикули, тъй като са доста скъпи, а 43% се опасяват, че рецесията ще докара до загуба на работните им места.

Според изследването 37% от българското общество е на мнение, че цените на главните артикули и услуги са се нараснали над 50%,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР