Твърди се, че Гълфстрийм е източникът на проблемите.Редица експерти предупреждават,

...
Твърди се, че Гълфстрийм е източникът на проблемите.Редица експерти предупреждават,
Коментари Харесай

Daily Mail прогнозира ледена епоха поради спирането на Гълфстрийм в следващите години

Твърди се, че Гълфстрийм е източникът на проблемите.

Редица специалисти предизвестяват, че след няколко години разтопените ледници могат да спрат Гълфстрийм, система от течения, която носи топлота в северното полукълбо. Което може да " смъкна " междинната температура с няколко градуса. Северна Америка, елементи от Европа и Азия ще бъдат наранени. Докато в екваториалните региони на планетата и в южното полукълбо е евентуално повишение на температурния декор.

Според Daily Mail специалисти от Утрехтския университет в Нидерландия са стигнали до заключението, че в този момент на дневен ред е внезапното прекъсване на теченията в Атлантическия океан. Едно скорошно изследване даже предвижда, че това може да се случи още през идната година. Въпреки че други учени са по-предпазливи в точната датировка на плашещото събитие.

Гълфстрийм е част от по-голяма система от течения, наречена Атлантическа меридионална преобръщаща се циркулация или AMOC. Тази „ океанска конвейерна лента “ изпомпва топла вода от повърхността на океана на север, от тропиците към северното полукълбо.

При...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР