Те не трябва да обмислят как ракът расте и се

...
Те не трябва да обмислят как ракът расте и се
Коментари Харесай

The Royal Society: големите градове се развиват като ракови тумори

Те не би трябвало да обмислят по какъв начин ракът пораства и се популяризира, с цел да си свършат работата. Но може би би трябвало. Новото изследване е оповестено в Journal of the Royal Society Interface.

Големи градове като Лондон и Сидни необичайно порастват като ракови тумори, демонстрира ново изследване. Същите основни фактори, които подтикват растежа на рака, също наподобява подтикват разпространяването на градските пространства, споделят откривателите.

Екипът, управителен от академик по градския климат Изабела Капел-Тимс от Университетския лицей в Лондон (UCL), споделя, че разбирането на приликите може да ни помогне да изградим по-добри градове в бъдеще.

Математическите модели демонстрират, че през последните 180 години английската столица бързо е повишена по мярка, с цел да се трансформира в разпръснатия метрополис, който познаваме през днешния ден.

Първоначалният град Лондон, който е съществувал през Средновековието, е прочут като " квадратната миля ". Целият актуален Лондон към този момент е повече от 600 пъти по-голям от това историческо „ ядро “.

За да доближи подобен голям...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР