Допълнителен отпуск в размер на 10 работни дни ще имат

...
Коментари Харесай

10 дни допълнителен отпуск за преболедувалите COVID-19 учители |

Допълнителен отпуск в размер на 10 работни дни ще имат учителите, преболедували COVID-19.

Това разписаха в анекс към Колективния трудов контракт за системата на предучилищното и учебното обучение министърът на образованието Красимир Вълчев и водачите на съсловните организации на 7 декември.

" С цел по-ефективно възобновяване на всички работещи в просветителните институции, минали през домашно или болнично лекуване от COVID-19, се обезпечава спомагателен заплатен годишен отпуск в размер на 10 работни дни над контрактуваното в член 39 ", се споделя в текста. Чл. 39 урежда въпроса с отпуските на членовете на синдикатите и организациите на работодателите. Основният им заплатен годишен отпуск е 28 работни дни за непедагогическия личен състав. За педагогическите експерти удълженият заплатен годишен отпуск е 56 работни дни.

Анексът урежда и въпроса със заплащането на учителите по време на спомагателните образователни седмици , чието прибавяне се наложи поради затварянето на учебните заведения през тази образователна година. Педагозите ще получават по 15 лв. на час " за осъществяване на в допълнение образование по образователни предмети за компенсиране на неналичието на взаимоотношение на учителя с възпитаници, които се образоват несинхронно от разстояние в електронна среда ".

От документа излиза наяве още, че при корист с предоставените на децата цифрови устройства за образование в електронна среда ще се стопират обществените помощи

" Министерството и обществените сътрудници работят за иницииране на законодателни промени за санкциониране посредством изключване от обществени придобивки на родителите на деца и възпитаници, злоупотребили с предоставените им от просветителните институции цифрови устройства. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР